Een dagje Dolfinarium met een bezoek aan Harderwijk

Wil jij er met het gezin een leuke gevarieerde dag in Harderwijk van maken? Kom dan naar het Dolfinarium Harderwijk en combineer jouw bezoek aan het Dolfinarium met een bezoek aan de stad Harderwijk. Hoe leuk is het niet om de zeezoogdieren in de wondere waterwereld van dichtbij te ontdekken en daarna op één van de vele terrassen te gaan zitten of lekker te gaan eten in een restaurant in deze culinaire stad. Dit is maar één van de vele suggesties voor jouw dag in Harderwijk. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet!

Wat is er in Harderwijk en omgeving zoal te doen?

In de top 10 bezienswaardigheden van Harderwijk vind je verschillende hoogtepunten. Wij hebben 3 leukste ideeën voor je in kaart gebracht:

1. Ben jij actief en ben je aan het eind van de dag pas tevreden als je alles hebt gezien?

  • Vanaf de entree van het Dolfinarium loop je door naar de educatieve voorstelling van de Steller Zeeleeuwen. Na deze voorstelling loop je een rondje langs het Deltagebied van het Dolfinarium. De looproute rond het Deltagebied gaat langs dolfijnen, Californische zeeleeuwen en walrussen. In Onderodiezee zie je de dieren van wel heel dichtbij, oog in oog vanachter achter de glaswand. Wanneer ze zin hebben rennen de kinderen lekker de speeltuinen in. Tijd voor een kopje koffie. Bij restaurant Andersom crash je op het terras en praat je na over de prachtige dieren.
  • De indrukwekkende dolfijnenvoorstelling Oceanica in de grote koepel ‘DolfijnDomijn‘ mag je natuurlijk niet missen. Je leert over de natuurlijke en onnnatuurlijke bedreigingen van de dolfijn in de oceaan en ziet prachtige springende dolfijnen.
  • Deze heerlijke lange ochtend sluit je natuurlijk af met een lunch bij restaurant de Dageraad.
  • Na de lunch wandel je mee in de cultuurhistorische stadswandeling door Hanzestad Harderwijk, die je langs verschillende bezienswaardigheden van deze 800 jaar oude stad leidt. Wat heb jij een voldaan gevoel na deze veelzijdige dag!

2. Ben jij leergierig en wil je alles te weten komen over dieren en cultuur?

  • Na binnenkomst op het park van het Dolfinarium loop je meteen door naar de Dolfijnendelta. De looproute rond het Deltagebied gaat langs dolfijnen, Californische zeeleeuwen en walrussen, waar educatieve presentaties gegeven worden over deze prachtige dieren. In Onderodiezee beneden bij de glaswand, sta je oog in oog walrussen en dolfijnen. In Europa is dit het grootste zeezoogdierenpark, dus dit is jouw kans alle zee(zoog)dieren te bewonderen.
  • Je duikt daarna meteen de educatieve ruimte Dolfijnbrein in om nog meer te weten te komen over de tuimelaardolfijn, zijn anatomie en gedrag. Misschien breng je ook nog even een bezoekje bij educatieve ruimte Haaibaai, waarin je alles leert over haaien in de Noordzee. De kinderen aaien de roggen en haaien, of duiken wel even speeltuin Pierewier of Kantjeboord in als jij de educatieve informatie op je in laat werken.
  • Dolfijnenvoorstelling Oceanica is meer dan een gewone voorstelling, want je hoort alles over de natuurlijke en onnnatuurlijke bedreigingen van de dolfijn in de oceaan, je ziet meteen prachtige springende dolfijnen en je zult als echte oceaanbeschermer Dolfijndomijn uitlopen.
  • Na een lunch bij restaurant Andersom kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in de verschillende musea, die de stad te bieden heeft. Denk aan het stadsmuseum Harderwijk, het kunstmuseum Marius van Dokkum en het beroemde Palingmuseum. De oude kerk, botterloods en Vischafslag zijn natuurlijk ook allemaal de moeite van het bezoeken waard…

3. Toe aan een dagje zwemmen of wandelen op een mooie zonnige dag?

  • De Veluwse bossen liggen niet ver vanaf Harderwijk. Maak een heerlijke boswandeling op de Nunspeetse heide, of in de prachtige bossen van Vierhouten en Ermelo.
  • Na een stevige boswandeling is het tijd voor de kinderen om hún programma te kiezen en kunnen ze zich op het Dolfinarium uitleven op de waterglijbanen van het waterpark Waterpret. Tijd voor jou om op het terras van de Zandhapper of op een zonnebedje in de ligweide te gaan chillen wanneer de kinderen de waterglijbanen afglijden. Loop vanuit Waterpret door naar het strand van het Veluwemeer en neem zelf een duik!

De prachtige dieren van het Dolfinarium bewonder je natuurlijk meteen langs de Dolfijnendelta, waar je dolfijnen, walrussen en Californische zeeleeuwen ziet. Of loop naar de achterkant van het park door en aai haaien en roggen. En na alle activiteiten van deze dag, pak je natuurlijk als afsluiter die indrukwekkende hoofd- dolfijnenvoorstelling Oceanica mee. Wat een heerlijke dag in de natuur wordt dat!

Wat wordt jouw dagprogramma?

Plan hier alvast jouw bezoek aan het Dolfinarium

https://www.dolfinarium.nl/plan-je-bezoek/

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C