Partners van het Dolfinarium

Dolfinarium werkt samen met verschillende partners om de kennis voor onze educatie te versterken. En meer nog, om onze waardevolle waarden die onze dieren bieden te verstrekken aan kwetsbare mensen in de samenleving.

Persoonlijke wensen

Zeer regelmatig krijgt het Dolfinarium persoonlijke wensen en verzoeken. Vaak zijn dit verzoeken voor kinderen of volwassenen die een moeilijke tijd doormaken. Een ontmoeting met een dolfijn of een speciaal dagje uit met het gezin kan een enorm verschil maken. Jaarlijks realiseren we tientallen bijzondere wensen. Dat doen we niet alleen, maar in nauwe samenwerking met diverse stichtingen. Binnen deze stichtingen zetten honderden vrijwilligers zich in om zo’n dag te organiseren en heel speciaal te maken.

Voor persoonlijke wensen is de samenwerking met onze partners van groot belang. Zij hebben de expertise om de juiste wens bij de juiste mensen te krijgen, verzorgen de benodigde begeleiding en organiseren de dag. Dolfinarium zorgt voor een bijzondere ontmoeting van mens en dier.

  • Make-a-Wish Nederland
  • Dreamnight at the zoo
  • Wensambulance.nl
  • IKEV
  • Vele andere stichtingen die een bijzonder doel voor ogen hebben

Ondersteuning van onze missie: samen voor natuurbehoud

Al jarenlang neemt het Dolfinarium haar gasten in de voorstellingen mee in de boodschap dat plastic slecht voor dieren en voor de natuur is. Veel plastic verdwijnt in de oceanen, en met de zeestromingen ontstaat een concentratie van plasticsoep die vissen en dieren inslikken of waar ze in verstrikt raken. Alle zeedieren krijgen zo plastic of microplastics binnen en zeezoogdieren, aan het hoofd van de keten, krijgen daarmee wel het meeste plastic binnen. Door de populariteit van plastic als verpakkingsmiddel en de enorme groei van de wereldbevolking is de voorspelling dat er in 2050 meer gewicht plastic in de zee is dan vis.

Het beschermen van de natuur gaat ons aan het hart. Daarom zetten wij ons samen met verschillende partners (zowel nationaal als internationaal) in om de natuur zoveel mogelijk te beschermen. Hoe en met wie wij dit doen? Dan lees je hier.

Plastic Soup Foundation is een internationale organisatie, die zich bezig houdt met het stoppen van plastic vervuiling bij de bron. Daarnaast werken wij samen met lokale initiatieven om het plastic afval te verminderen. De BeestenBende zijn duizenden kids die zich door het hele land inzetten voor een schone en prettige buurt. Zij komen één keer per jaar op het Dolfinarium samen om hun afvalproject te vieren.

Partners

Make-a-Wish Nederland

Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.

Een veelgevraagde wens is een ontmoeting met een dolfijn. Dolfinarium werkt al jarenlang mee aan diverse wensvervullingen, maar sinds 2014 biedt Dolfinarium een speciaal maatwerkprogramma zodat wenskinderen in het water dolfijnen kunnen ontmoeten. Enkel en alleen door de intensieve samenwerking is dit speciale programma mogelijk: Make-a-Wish Nederland beschikt over de kennis om de zieke kinderen en familie te begeleiden en het Dolfinarium beschikt over de expertise om ontmoetingen met dolfijnen mogelijk te maken.

In het water komt het wenskind oog in oog met een dolfijn. De dolfijnenverzorger wordt de ‘personal assistant’ van het wenskind. Wat is er leuker dan zelf een spel te bedenken samen met de dolfijn of het hele lichaam controleren? Via handgebaren kan het wenskind gedragingen vragen aan het dier en daarna belonen met een knuffel, vis of ijsblokjes. Wat er gebeurt bepalen kind en dier samen tijdens hun unieke ontmoeting. Meer weten of wil je Make-a-Wish Nederland steunen, ga dan naar de website.

Dreamnight at the Zoo

Eén avond per jaar gaat het Dolfinarium voor een goed doel gratis open. Daarvoor heeft Dolfinarium een samenwerking met Stichting Dreamnight at the Zoo.

Voor wie?

Het doel van de “Dreamnight at the Zoo” is om een avond per jaar de poorten van verschillende dierenparken gratis te openen voor chronisch zieke en gehandicapte kinderen en hun familieleden. Meer informatie vind je hier.

Wensambulance

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Het Dolfinarium helpt regelmatig met het in vervulling laten gaan van deze laatste wensen. Het aanvraag formulier vind je hier.

IKEV

Het Instituut voor Kennis en Vaardigheden verzorgt specialistische opleidingen rondom het onderwerp Prenatale Hechting en de vorming van Basisvertrouwen. Met de Cref-methode en het contact met dolfijnen als spiegel beoogt IKEV om clienten met emotionele problemen te genezen.

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C