Oceanica: samen voor de oceaan!

Duik diep met ons mee naar de zeebodem… Oceanica wacht daar namelijk op jou! In deze indrukwekkende en educatieve dolfijnenvoorstelling staan de onderwaterwereld en de dieren die daar leven volledig centraal. Leer meer over tuimelaardolfijnen en hun soortgenoten in de natuur.

Bestel hier direct jouw tickets

De spetterendste voorstelling van het Dolfinarium

Oceanica is de hoofdvoorstelling van het Dolfinarium en vindt plaats in de binnenlokatie DolfijndoMijn. Dompel jezelf onder in de wereld van de zee, met de indrukwekkende dolfijnen, de sfeervolle muziek, de meeslepende beeldprojecties en de intense samenwerking tussen mens en dier. De intelligente en atletische zeezoogdieren zullen je blijven verbazen!

Educatie en natuurbescherming

Door middel van dierenvoorstellingen op het park wil het Dolfinarium kennis over de dieren en de natuur overdragen aan de bezoekers. Dolfinarium heeft gekozen voor een educatieve insteek voor Oceanica. In deze voorstelling leer je van alles over de dolfijnen: hun autonomie, hun gedrag en de bedreigingen in de natuur. Je leert over de natuurlijke vijanden van de dolfijn zoals de orka en de haai. Maar helaas is ook de mens een grote bedreiging voor de dolfijnen. Verstoring van het leefgebied, overbevissing en vervuiling door plastic afval vormen een steeds groter gevaar. En dit geld niet alleen voor dolfijnen, maar voor vrijwel alle dieren in de zee. Met de educatieve dierpresentaties wil Dolfinarium mensen inspireren om bewuste keuzes te maken die het leven in de zee beschermen. Meer leren over natuurbehoud, kenniscentrum Dolfinarium, educatie en dierenwelzijn? Oceanica omvat alles en mag je gewoonweg niet missen tijdens jouw uitje in het Dolfinarium!

Dolfinarium. Ontdek – Beleef – Verdiep.

Onze passie voor onze dieren is wat ons dagelijks drijft. Deze voorstelling laat meer dan ooit de connectie tussen mens en dier zien.

‘Wij zorgen voor dolfijnen. De dolfijnen zorgen voor ons. Waar heb jij jouw connectie gevonden?’

Een voorstelling die je niet mag missen. Misschien heb jij na deze voorstelling wel jouw connectie met deze dieren gevonden?

 

Waar kan ik nog meer dolfijnen zien?

Wil je na Oceanica nog meer springende dolfijnen zien? In het mooie buitengebied van de Dolfijnendelta leven jonge en oude dolfijnen naast elkaar. Dezelfde dolfijnen zie je van heel dichtbij als je naar beneden afdaalt in Onder Odiezee. Bij de glaswand sta je ineens oog met de dolfijnen, die je boven in de Delta hebt zien springen. Heb jij ooit een dolfijn van zo dichtbij gezien, dat je hem bijna kon aanraken? Hoe cool is dat!

Ga je voor echt persoonlijk contact met dolfijnen? Boek dan het ‘in het water programma met dolfijnen‘, waar je in een waadbroek het water in gaat om in een klein groepje alles over de dolfijnen in het Dolfinarium en in de natuur te leren.

 

Tijd om zelf te spelen!

Na zo’n indrukwekkende dolfijnenvoorstelling als Oceanica willen jouw kinderen misschien wel even stoom afblazen in al onze speeltuinen. Of hebben jullie meer zin om van de waterglijbanen van Waterpret af te roetsjen? Psst, je kunt ook lekker relaxen bij Waterpret: neem een zonnebedje op de ligweide, terwijl jouw kinderen van de waterglijbanen afglijden. En voor de rustzoekers onder ons: met een heerlijke wandeling langs het strand en door de duinen in het Waddengebied kun je natuurlijk ook lekker uitwaaien om alle indrukken te laten bezinken. Er is voor ieder wat wils om jouw dagje Dolfinarium compleet te maken!

Veelgestelde vragen

Kan ik Oceanica gegarandeerd zien tijdens mijn bezoek?

De voorstellingstijden kunnen per dag wisselen. We raden je daarom aan niet te laat naar het park te komen, zodat je Oceanica niet mist.

Wat krijg ik te zien tijdens de voorstelling?

Je leert meer over dolfijnen en hun soortgenoten in de natuur én word je bewust van al hun bedreigingen. Ook plastic soep is tegenwoordig een grote bedreiging voor dolfijnen.

Voor welke leeftijden is Oceanica geschikt?

Oceanica is geschikt voor alle leeftijden en iedereen die meer wil weten over de dolfijnen en hoe je ze kunt beschermen. Een indrukwekkende voorstelling voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en het behoud van een schone oceaan. Een mooie voorstelling, die gegarandeerd jong en oud zal raken!

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C