Route en parkeren

Jullie dagje Dolfinarium begint al bij de reis ernaartoe. Zodra je Harderwijk binnenrijdt, ruik en proef je de zilte zeelucht al. Onze blauwe koepel is inmiddels wereldbekend in Nederland. Wie van jullie spot ‘m als eerste?

Bezoekadres Dolfinarium

Zuiderzeeboulevard 22
3841 WB Harderwijk

Parkeren

Volg wanneer je Harderwijk binnenrijdt niet je navigatie, maar de borden naar het gemeentelijke parkeerterrein. Hiervandaan is het nog geen tien minuten lopen naar de ingang van het Dolfinarium. Een dagkaart kost 10 euro en is verkrijgbaar bij de parkeerautomaten of op de website van de gemeente Harderwijk. Koop vooraf jouw parkeerkaart, parkeer je auto en wandel direct het Dolfinarium in.

Deze zomer rijdt er een treintje tussen het parkeerterrein en het Dolfinarium, gebruik van dit pendeltreintje is gratis.

Let op: dagkaarten zijn dus niet te koop bij de kassa’s van het Dolfinarium. Bij het parkeerautomaat betaal je met gepast muntgeld of pinpas. Of gebruik een parkeerapp als Yellowbrick of Parkmobile.

Wil je weten hoe je bij de parkeerplaats terecht komt? Plan dan snel jouw route via het onderstaande kaartje!

Let op: Wegomleiding 25 t/m 31 oktober 2021

De minirotonde Havendam/Havenkade is in week 43 afgesloten wegens wegwerkzaamheden. U wordt omgeleid. Volg de bebording voor het volgen van de omleidingsroute. Houdt rekening met enkele minuten vertraging.

Parkeren voor mindervaliden

Mindervalide bezoekers die geen officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) hebben, kunnen afgezet worden bij de ingang van het Dolfinarium. Daarna dient de auto op het gemeentelijke parkeerterrein geparkeerd te worden. De parkeerplekken aan de boulevard zijn enkel voor kort parkeren (maximaal drie uur). Naast de hoofdingang van het Dolfinarium bevinden zich enkel parkeerplekken voor mindervaliden die beschikken over een GPK. Steek hiervoor de brug over naar het Dolfinarium-eiland en ga richting de Strekdam. Sla vervolgens linksaf over de busbaan, richting de hoofdingang. De parkeerplaatsen voor mindervaliden bevinden zich dan aan de linkerkant.

Let op: Wegomleiding 25 t/m 31 oktober 2021

De minirotonde Havendam/Havenkade is in week 43 afgesloten wegens wegwerkzaamheden. U wordt omgeleid via het Dolfinariumeiland, Waterfrontbrug of via de parkeerplaats Scheepssingel. Volg de bebording voor het volgen van de omleidingsroute. Houdt rekening met enkele minuten vertraging.

Parkeerplaatsen voor touringcars

Voor wie met een touringcar naar het Dolfinarium komt, is er een uitstaphalte aan de Strekdam. Hiervandaan is het twee minuten lopen naar de ingang van het park. Parkeer vervolgens de touringcar gratis op de gemeentelijke parkeerplaats Zonneweide (P8).

Openbaar vervoer

Kom je met de trein? Stap dan uit op NS-station Harderwijk. Vanaf het station gaan er verschillende bussen naar bushalte Boulevard (Dolfinarium), vanwaar het nog geen tien minuutjes lopen is naar het park. Neem hiervoor buslijn: 103, 142, 144, 147, 148 of 159.

Alvast wegwijs worden in het park? Bekijk hier de plattegrond.

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik bij het Dolfinarium en hoe kan ik er het beste parkeren?

Het Dolfinarium ligt centraal in Nederland, op 35 minuten vanaf Utrecht en Zwolle. Er zijn volop parkeermogelijkheden rondom het Dolfinarium. Check: https://www.dolfinarium.nl/plan-je-bezoek/route-en-parkeren/.

Wat zijn de openingstijden van het Dolfinarium?

De reguliere openingstijden zijn van 10.00-17.00 uur. Ze kunnen soms afwijken, check voor de actuele openingstijden: www.dolfinarium.nl/openingstijden.

Zijn er parkeermogelijkheden voor mindervaliden?

Naast de hoofdingang van het Dolfinarium bevinden zich parkeerplekken voor mindervaliden die beschikken over een GPK.

Hoe kom ik via het OV bij het Dolfinarium?

Kom je met de trein? Stap dan uit op NS-station Harderwijk. Vanaf het station gaan er verschillende bussen naar bushalte Boulevard (Dolfinarium), vanwaar het nog geen tien minuutjes lopen is naar het park. Neem hiervoor buslijn: 103, 142, 144, 147, 148 of 159.

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium

Reserveer jouw bezoek!

Reserveer nu jouw bezoek voor seizoen 2021 en ontdek de wondere waterwereld van héél dichtbij!

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C