Route en parkeren

Jullie dagje Dolfinarium begint al bij de reis ernaartoe. Zodra je Harderwijk binnenrijdt, ruik en proef je de zilte zeelucht al. Onze blauwe koepel is inmiddels wereldbekend in Nederland. Wie van jullie spot ‘m als eerste?

Bezoekadres Dolfinarium

Zuiderzeeboulevard 22
3841 WB Harderwijk

Parkeren

Parkeren kan bij P2: Dolfinarium en bij P8: Zonneweide.

Bij parkeerplaats P2 geldt een beperkte capaciteit. Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 15 minuten lopen naar de ingang van het Dolfinarium. Bij verwachte drukte, zoals op sommige feestdagen en in de zomervakantie, rijdt er een treintje van en naar P8. Het gebruik van dit pendeltreintje is gratis. Een dagkaart kost €11,00 en is verkrijgbaar bij de parkeerautomaten of op de website van de gemeente Harderwijk.

Koop vooraf jouw parkeerkaart, parkeer je auto en wandel direct het Dolfinarium in. Let op: dagkaarten zijn dus niet te koop bij de kassa’s van het Dolfinarium. Bij de parkeerautomaat betaal je met gepast muntgeld of pinpas, of gebruik een parkeerapp als Yellowbrick of Parkmobile.

Ben je van plan om maar kort langs te komen bij het Dolfinarium? Dan kun je parkeren bij P6: Dolfinariumeiland (kort parkeren).
Hier kun je voor maximaal 3 uur parkeren. Let op: Na 3 uur parkeren kun je gedurende een heel uur niet meer parkeren op P6, je kunt dus niet je parkeertijd verlengen.

Parkeren voor mindervaliden

Mindervalide bezoekers die geen officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) hebben, kunnen afgezet worden bij de ingang van het Dolfinarium. Daarna dient de auto op het gemeentelijke parkeerterrein geparkeerd te worden. De parkeerplekken aan de boulevard zijn enkel voor kort parkeren (maximaal drie uur). Naast de hoofdingang van het Dolfinarium bevinden zich enkel parkeerplekken voor mindervaliden die beschikken over een GPK. Steek hiervoor de brug over naar het Dolfinarium-eiland en ga richting de Strekdam. Sla vervolgens linksaf over de busbaan, richting de hoofdingang. De parkeerplaatsen voor mindervaliden bevinden zich dan aan de linkerkant.

Parkeerplaatsen voor touringcars

Voor wie met een touringcar naar het Dolfinarium komt, is er een uitstaphalte aan de Strekdam. Hiervandaan is het twee minuten lopen naar de ingang van het park. Parkeer vervolgens de touringcar gratis op de gemeentelijke parkeerplaats Zonneweide (P8).

Openbaar vervoer

Kom je met de trein? Stap dan uit op NS-station Harderwijk. Vanaf het station gaan er verschillende bussen naar bushalte Boulevard (Dolfinarium), vanwaar het nog geen tien minuutjes lopen is naar het park. Neem hiervoor buslijn: 103, 142, 144, 147, 148 of 159.

Wat ga jij allemaal bekijken?

Alvast wegwijs worden in het park? Bekijk hier de plattegrond.

Of wil je een dagje Dolfinarium combineren met een bezoek aan Harderwijk? Wij hebben de suggesties met bezienswaardigheden van het Dolfinarium en Harderwijk voor jou hier op een rijtje gezet!

Veelgestelde vragen

Hoe kom ik bij het Dolfinarium en hoe kan ik er het beste parkeren?

Het Dolfinarium ligt centraal in Nederland, op 35 minuten vanaf Utrecht en Zwolle. Er zijn volop parkeermogelijkheden rondom het Dolfinarium. Check: https://www.dolfinarium.nl/plan-je-bezoek/route-en-parkeren/.

Wat zijn de openingstijden van het Dolfinarium?

De reguliere openingstijden zijn van 10.00-17.00 uur. Ze kunnen soms afwijken, check voor de actuele openingstijden: www.dolfinarium.nl/openingstijden.

Zijn er parkeermogelijkheden voor mindervaliden?

Naast de hoofdingang van het Dolfinarium bevinden zich parkeerplekken voor mindervaliden die beschikken over een GPK.

Hoe kom ik via het OV bij het Dolfinarium?

Kom je met de trein? Stap dan uit op NS-station Harderwijk. Vanaf het station gaan er verschillende bussen naar bushalte Boulevard (Dolfinarium), vanwaar het nog geen tien minuutjes lopen is naar het park. Neem hiervoor buslijn: 103, 142, 144, 147, 148 of 159.

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C