Route en parkeren

Jullie dagje Dolfinarium begint al bij de reis ernaartoe. Zodra je Harderwijk binnenrijdt, ruik en proef je de zilte zeelucht al. En onze blauwe koepel is inmiddels wereldbekend in Nederland. Wie van jullie spot ‘m als eerste?

Bezoekadres Dolfinarium

Zuiderzeeboulevard 22
3841 WB Harderwijk

Let op: belangrijke wegomleiding in weekenden van 16-18 juli en 23-26 juli!

De gehele N302 is afgesloten vanaf de rotonde Knardijk tot en met de aansluiting (13) op de A28! 

De weg is tijdens het werk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook de op- en afritten van afslag 13 van de A28 zijn afgesloten, met uitzondering van de oprit richting A28 Zwolle. Fietsers kunnen gebruik maken van het naastgelegen fietspad. Voor openbaar vervoer en hulpdiensten blijft er 1 rijbaan beschikbaar. Om vanaf de A28 het Dolfinarium te bereiken dien je de omleiding via afslag 12 te volgen.

Omleiding

De omleidingsroutes zijn te volgen via gele borden langs de weg. Regionaal verkeer kan via de N301 en N305 rijden. Landelijk verkeer rijdt om via de A28, A1, A27 en de A6. Weggebruikers dienen door de omleidingen rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten.

Planning

De werkzaamheden vinden plaats in 2 weekenden.

  • vrijdag 16 juli 21.00 uur tot maandag 19 juli 06.00 uur
  • vrijdag 23 juli 21.00 uur tot maandag 26 juli 06.00 uur

 

Parkeren

Volg wanneer je Harderwijk binnenrijdt niet je navigatie, maar de borden naar het gemeentelijke parkeerterrein. Hiervandaan is het nog geen tien minuten lopen naar de ingang van het Dolfinarium. Een dagkaart kost 10 euro en is verkrijgbaar bij de parkeerautomaten of op de website van de gemeente Harderwijk. Koop vooraf jouw parkeerkaart, parkeer je auto en wandel direct het Dolfinarium in.

Deze zomer rijdt er een treintje tussen het parkeerterrein en het Dolfinarium, gebruik van dit pendeltreintje is gratis.

Let op: dagkaarten zijn dus niet te koop bij de kassa’s van het Dolfinarium. Bij het parkeerautomaat betaal je met gepast muntgeld of pinpas. Of gebruik een parkeerapp als Yellowbrick of Parkmobile.

Wil je weten hoe je bij de parkeerplaats terecht komt? Plan dan snel jouw route via het onderstaande kaartje!

Parkeren voor mindervaliden

Mindervalide bezoekers die geen officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) hebben, kunnen afgezet worden bij de ingang van het Dolfinarium. Daarna dient de auto op het gemeentelijke parkeerterrein geparkeerd te worden. De parkeerplekken aan de boulevard zijn enkel voor kort parkeren (maximaal drie uur). Naast de hoofdingang van het Dolfinarium bevinden zich enkel parkeerplekken voor mindervaliden die beschikken over een GPK. Steek hiervoor de brug over naar het Dolfinarium-eiland en ga richting de Strekdam. Sla vervolgens linksaf over de busbaan, richting de hoofdingang. De parkeerplaatsen voor mindervaliden bevinden zich dan aan de linkerkant.

Parkeerplaatsen voor touringcars

Voor wie met een touringcar naar het Dolfinarium komt, is er een uitstaphalte aan de Strekdam. Hiervandaan is het twee minuten lopen naar de ingang van het park. Parkeer vervolgens de touringcar gratis op de gemeentelijke parkeerplaats Lelykade (P2).

Openbaar vervoer

Kom je met de trein? Stap dan uit op NS-station Harderwijk. Vanaf het station gaan er verschillende bussen naar bushalte Boulevard (Dolfinarium), vanwaar het nog geen tien minuutjes lopen is naar het park. Neem hiervoor buslijn: 103, 142, 144, 147, 148 of 159.

Alvast wegwijs worden in het park? Bekijk hier de plattegrond.

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium

Reserveer jouw bezoek!

Reserveer nu jouw bezoek voor seizoen 2021 en ontdek de wondere waterwereld van héél dichtbij!

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C