Route en parkeren

Jullie dagje Dolfinarium begint al bij de reis ernaartoe. Zodra je Harderwijk binnenrijdt, ruik en proef je de zilte zeelucht al. En onze blauwe koepel is inmiddels wereldbekend in Nederland. Wie van jullie spot ‘m als eerste?

Bezoekadres Dolfinarium

Zuiderzeeboulevard 22
3841 WB Harderwijk

Let op: ons adres is recent gewijzigd. Kent jouw navigatiesysteem ons nieuwe adres nog niet? Zoek dan op Strandboulevard Oost 1 in Harderwijk.

Parkeren

Volg wanneer je Harderwijk binnenrijdt niet je navigatie, maar de borden naar het gemeentelijke parkeerterrein op de Lelykade (P2). Hiervandaan is het nog geen tien minuten lopen naar de ingang van het Dolfinarium. Een dagkaart kost 9 euro en is alleen verkrijgbaar bij de parkeerautomaten op de parkeerterreinen. Let op: dagkaarten zijn dus niet te koop bij de kassa’s van het Dolfinarium. Bij de parkeerautomaat betaal je met gepast muntgeld of pinpas. Of gebruik een parkeerapp als Yellowbrick of Parkmobile. Kijk voor meer informatie over het parkeren op de website van de gemeente Harderwijk.

Wil je weten hoe je bij de parkeerplaats terecht komt? Plan dan snel jouw route via het onderstaande kaartje!

Parkeren voor mindervaliden

Mindervalide bezoekers die geen officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) hebben, kunnen afgezet worden bij de ingang van het Dolfinarium. Daarna dient de auto op de Lelykade (P2) geparkeerd te worden. De parkeerplekken aan de boulevard zijn enkel voor kort parkeren (maximaal drie uur). Naast de hoofdingang van het Dolfinarium bevinden zich enkel parkeerplekken voor mindervaliden die beschikken over een GPK. Steek hiervoor de brug over naar het Dolfinarium-eiland en ga richting de Strekdam. Sla vervolgens linksaf over de busbaan, richting de hoofdingang. De parkeerplaatsen voor mindervaliden bevinden zich dan aan de linkerkant.

Parkeerplaatsen voor touringcars

Voor wie met een touringcar naar het Dolfinarium komt, is er een uitstaphalte aan de Strekdam. Hiervandaan is het twee minuten lopen naar de ingang van het park. Parkeer vervolgens de touringcar gratis op de gemeentelijke parkeerplaats Flevoweg (P3).

Openbaar vervoer

Kom je met de trein? Stap dan uit op NS-station Harderwijk. Vanaf het station gaan er verschillende bussen naar bushalte Boulevard (Dolfinarium), vanwaar het nog geen tien minuutjes lopen is naar het park. Neem hiervoor buslijn: 103, 142, 144, 147, 148 of 159.

Alvast wegwijs worden in het park? Bekijk hier de plattegrond.

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium

Online tickets met korting

Koop nu jouw online tickets voor seizoen 2020 en profiteer van extra voordeel via onze webshop

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C