Meer leren in onze educatieve ruimtes

Als je nog niet genoeg leert tijdens onze voorstellingen, hebben we ook twee educatieve ruimtes waar jij als leergierige ontdekkingsreiziger jouw geluk niet op kunt. In het DolfijnBrein maak je kennis met vrolijke tuimelaar dolfijnen en in de Haaibaai sta jij oog in oog met haaien. Klinkt angstaanjagend, maar dat valt best mee hoor… Wist je dat veel haaien zelfs bedreigd worden? Kom langs en ontdek snel hoe jij ze kunt helpen!

Leer alles over dolfijnen in DolfijnBrein

Wil jij alle ins en outs weten over dolfijnen? Dat kan! In de educatieve ruimte DolfijnBrein leer je meer over het lichaam, het gedrag én de verzorging van tuimelaar dolfijnen. Bekijk de verschillende thema’s en neem een figuurlijke duik in hun leven. Ook liggen er verschillende objecten die je kunt bewonderen.

Daarnaast hangt er een mooi eerbetoon aan de geliefde tuimelaar dolfijn Skinny. Skinny arriveerde in 1968 in het Dolfinarium en overleed in 2017 op 55-jarige leeftijd. In de bijna 50 jaar dat Skinny in het Dolfinarium verbleef, hebben miljoenen bezoekers haar kunnen bewonderen en heeft zij velen geïnspireerd om bij te dragen aan het behoud van de natuur. Nu heeft haar skelet een mooie, prominente plek gekregen in het DolfijnBrein.

Haaien worden bedreigd: je helpt ze in de Haaibaai

Achter in het Roggenrif vind je de Haaibaai. Bekijk de eieren van verschillende haaien en roggen en ontdek de oudste haaiensoorten ter wereld! Er zwommen zelfs al haaien in de zee toen er nog dinosauriërs over het land liepen… En ja, dat is héél lang geleden.

Toch gaat het niet zo goed met ze, want een kwart van alle haaien- en roggensoorten wordt met uitsterven bedreigd. In onze Noordzee zijn er zelfs al een aantal soorten verdwenen. Superzonde! Wist jij dat er dieren zijn die bedreigd worden door visserij of (plastic)vervuiling? Om de dieren te helpen, zetten we vanuit het Dolfinarium bijvoorbeeld roggeneieren terug in het wild. Maar ook jijzelf kunt deze dieren helpen! Hoe? Dat kom je te weten in de Haaibaai.

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C