Kom je ook een keertje langs?

Dolfinarium – het perfecte uitje in Gelderland

Op zoek naar een dagje uit in de buurt? Of ben je op vakantie in Gelderland of Flevoland, en wil je wat leuks gaan doen? Samen met je vriend, vriendin, kinderen of met de hele familie? Wat dacht je van een dag naar de dierentuin? Bijvoorbeeld het Dolfinarium in Harderwijk!

Het Dolfinarium is een middelgroot dierenpark waar jonge gezinnen genieten van een bijzonder dagje uit. Het Dolfinarium is:

  • Een unieke dierentuin met bijzondere zeezoogdieren zoals dolfijnen en walrussen
  • Een dierentuin waar je alle dieren altijd van heel dichtbij kunt bewonderen
  • Meerdere dieren in de buitenlucht met voldoende binnen locaties om lekker op te warmen

Een onvergetelijk uitje... Bestel je hier!

Reserveer hier jouw entreebewijs

Daarom een uniek uitje naar het Dolfinarium

Blijf jij je ook altijd verbazen over de wondere wereld van de zee? Wij ook! Want ook al bestaat het Dolfinarium al meer dan vijftig jaar, we raken maar niet uitgepraat over hoe bijzonder de zee en haar bewoners zijn. En niet alleen exotische oceanen waar je tuimelaar dolfijnen vindt of ijskoude poolzeeën waar walrussen leven, maar ook onze eigen Noordzee – waar de bruinvis in het wild voorkomt. En die passie, die zie je terug in alles wat we doen. Want als dierentuin willen we dat jij als bezoeker naar huis gaat met net zoveel passie voor de onderwaterwereld als wij!

Wat is er te doen in het Dolfinarium?

Het Dolfinarium is de enige plek in Nederland waar je oog in oog komt te staan met tuimelaar dolfijnen. Zie hoe ze zwemmen in de Delta of ontdek een van de indrukwekkende voorstellingen. Maar als grootste zeezoogdierenpark van Europa hebben we natuurlijk nog veel meer dieren. Wat dacht je van Californische zeeleeuwen, en de gewone en de grijze zeehond? Of kom roggen en haaien aaien in het Roggenrif – als je durft…

Oceanica: samen voor de oceaan!

Duik diep met ons mee naar de zeebodem… Oceanica wacht daar namelijk op jou! In deze nieuwe, indrukwekkende dolfijnenvoorstelling staan de onderwaterwereld en de dieren die daar leven volledig centraal. Laat je meeslepen door de indrukwekkende dolfijnen, de sfeervolle muziek en de intense band tussen dieren en verzorgers. En natuurlijk raak je niet uitverwonderd over de spectaculaire sprongen die deze prachtige dieren kunnen maken. Leer meer over dolfijnen en hun soortgenoten in de natuur én word je bewust van al hun bedreigingen. Samen beschermen we de oceaan. Doe jij met ons mee?

Beleef Onder Odiezee

In deze onderwaterruimte kom je wel heel dichtbij de dolfijnen en walrussen. Een oase van rust met de zee om je heen. Genietend van jouw reis door de zee, zwemmen de dolfijnen met je mee langs de glaswand. Maar je bent nog niet klaar, want daar zwemt een walrus op zijn rug. Even knipogen, en ook deze lieve vriend komt naar jou toe.

Nergens anders heb je zelf zoveel direct contact met dolfijnen en walrussen als in de Onder Odiezee! Je raakt de dieren bijna aan. Het is dat er alleen nog maar een glaswand tussen zit… De dieren genieten op hun beurt van alle aandacht die ze van jou krijgen. Dus schrik niet als de dolfijnen en walrussen op je af komen, want deze dieren houden van het contact met jou!

Een bijzondere plek om zelf te communiceren met dolfijnen en walrussen. Vind ook jouw connectie met deze bijzondere dieren! En, zeg eens eerlijk, geeft dit jou ook niet een beetje een geluksgevoel?

Openingstijden Dolfinarium

Het Dolfinarium is bijna elke dag geopend. Check de pagina met de openingstijden. Geniet een hele dag van de bijzondere dieren, speel in een van de vele speeltuinen en bekijk de nieuwe dolfijnenvoorstelling Oceanica. Kom langs maar reserveer wel van tevoren je entreetickets.

Sta jij ook te popelen om een uniek dagje uit te plannen?

Bereid je bezoek goed voor!

Centrale locatie

Of je nu uit de Randstad, het noorden of het zuiden van Nederland komt – Harderwijk is nooit ver weg. Het Dolfinarium is dus misschien wel de meest centraal gelegen dierentuin van Nederland. En blijf je wat langer? Dan zijn er volop mogelijkheden om te overnachten in de buurt. Bijvoorbeeld bij onderstaande accommodaties.

Een uitje naar het Dolfinarium is daardoor ook prima te combineren met een ander uitstapje in de buurt! Overnachten kan bijvoorbeeld… Of… Wat zouden jouw kinderen ervan vinden om een nachtje te slapen bij de dolfijnen! Zo is een uitje naar het  Dolfinarium extra goed te combineren met een ander uitstapje in de buurt.

Op zoek naar een goedkoop dagje uit in Gelderland?

Kom snel de wondere onderwaterwereld ontdekken! Online koop je je kaartje namelijk al voor €21,50.

Koop nu je kaartjes voor een wel heel voordelig uitje!

Plan je bezoek vooraf!

Sta jij ook zo te popelen om een uniek dagje uit te plannen?

Bereid je bezoek goed voor!

Route en adres

Kom jij ook naar het Dolfinarium? Kom dan nu even niet met het openbaar vervoer, maar met de auto, en koop vooraf een parkeerkaart bij de gemeente. Het Dolfinarium is goed te bereiken met de auto. Kijk hier voor de route en parkeren.

Bezoekadres Dolfinarium
Zuiderzeeboulevard 22
3841 WB Harderwijk

Let op: ons adres is recent gewijzigd. Kent jouw navigatiesysteem ons nieuwe adres nog niet? Zoek dan op Strandboulevard Oost 1 in Harderwijk.

Veelgestelde vragen

Voor wie is het Dolfinarium geschikt?

Het Dolfinarium is een leuk uitje voor het hele gezin en/of families. Daarnaast is het Dolfinarium een spetterende evenementenlocatie, waar in het park en in verschillende zalen bedrijfsuitjes, personeelsfeesten en familiedagen gehouden kunnen worden.

Wat zijn de openingstijden van het Dolfinarium?

De reguliere openingstijden zijn van 10.00-17.00 uur. Ze kunnen soms afwijken, check voor de actuele openingstijden: www.dolfinarium.nl/openingstijden.

Wat valt er te beleven tijdens een dagje uit bij het Dolfinarium?

Ontdek de wondere waterwereld van dichtbij! Je kunt in acht verschillende dierenvoorstellingen de dieren van dichtbij beleven, en van alles leren over zee(zoog)dieren en de gevaren van plasticsoep in de oceaan. Na de dierenvoorstellingen is er gelegenheid om zelf van de waterglijbanen van Waterpret te roetsjen of in één van de vier speeltuinen te spelen.

Hoe kom ik bij het Dolfinarium en hoe kan ik er het beste parkeren?

Het Dolfinarium ligt centraal in Nederland, op 35 minuten vanaf Utrecht en Zwolle. Er zijn volop parkeermogelijkheden rondom het Dolfinarium. Check: https://www.dolfinarium.nl/plan-je-bezoek/route-en-parkeren/

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C