Het Roggenrif

Wist jij dat een haai aanvoelt als schuurpapier? Dat komt omdat hij niet alleen in zijn bek, maar zelfs op zijn huid tandjes heeft. Roggen en andere vissen zijn vaak juist een beetje glibberig. Durf jij ze aan te raken? Alleen in het Dolfinarium kun je roggen, haaien en andere vissen uit de Noordzee aaien. Bijt je vast in de waterwereld van haaien en roggen bij ons Roggenrif – en daarvoor heb je niet eens een duikbrevet nodig! Tijdens de educatieve presentatie door de verzorgers van deze dieren, mag je ze ook nog eens voeren. Pas wel op voor je vingers…

In het Roggenrif proef en ruik je de zee. Je leert er al spelend alles over de dieren die in onze eigen Noordzee leven. Weet jij bijvoorbeeld waar de mond van een zeester zit? Of dat bij zeepaardjes het mannetje degene is die de eitjes uitbroedt? Kom spannende proefjes doen in het Noordzee-laboratorium van het Roggenrif, terwijl je alles leert over bijzondere vissoorten, zeeanemonen, zeesterren en zeepaardjes die ook in de Noordzee zwemmen. Of laat je verbazen door de vissen en roggen die in de grotere aquaria het Zomerhotel en het Winterhotel zwemmen.

Naast het Roggenrif vind je de Haaibaai

Achter in het Roggenrif vind je de Haaibaai. Bekijk de eieren van verschillende haaien en roggen en ontdek de oudste haaiensoorten ter wereld! Er zwommen zelfs al haaien in de zee toen er nog dinosauriërs over het land liepen… En ja, dat is héél lang geleden.

Toch gaat het niet zo goed met ze, want een kwart van alle haaien- en roggensoorten wordt met uitsterven bedreigd. In onze Noordzee zijn er zelfs al een aantal soorten verdwenen. Superzonde! Wist jij dat er dieren zijn die bedreigd worden door bepaalde visserij of vervuiling? Om de dieren te helpen, zetten we vanuit het Dolfinarium bijvoorbeeld roggeneieren terug in het wild. Maar ook jijzelf kunt deze dieren helpen! Hoe? Dat kom je te weten in de Haaibaai.

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C