Dierenpresentaties op het park

De educatieve voorstellingen op het Dolfinarium

Wist jij dat de dierenvoorstellingen op het Dolfinarium én heel erg leuk, én heel erg leerzaam zijn? In alle acht verschillende dierenvoorstellingen zie je de dieren namelijk van heel dichtbij (en de haaien en roggen mag je zelfs aaien!). De verzorgers vertellen je tijdens de voorstelling alles wat je moet weten over alle bijzondere zee (zoog) dieren. Jouw dagje Dolfinarium is dus niet alleen een leuke, maar ook een leerzame dag uit!

Dolfijnen en andere unieke zeezoogdieren

Onze hoofdvoorstelling Oceanica mag je niet missen! Deze indrukwekkende educatieve voorstelling over de natuurlijke en onnatuurlijke bedreigingen voor dolfijnen in de natuur is een must tijdens jouw dagje Dolfinarium.

Daarnaast zijn onze dolfijnen op twee andere locaties te zien:

Maar ook alle andere zee(zoog) dieren wil je niet missen! In totaal zijn er wel 10 diersoorten te bewonderen in acht educatieve dierenvoorstellingen. Bij de entree van het park ontvang je een plattegrond met een tijdenschema van alle voorstellingen op die dag en kun jij kiezen welke voorstellingen je gaat zien. Dit zijn onze acht dierenvoorstellingen:

Afbeelding bij Oceanica

Oceanica

Samen voor de oceaan: in deze indrukwekkende dolfijnenvoorstelling staan de onderwaterwereld en de dieren die daar leven volledig centraal.

Afbeelding bij Zeeleeuwen College

Zeeleeuwen College

Neem eens plaats in de collegebanken van het Zeeleeuwen College en heb een persoonlijke kennismaking met onze Californische zeeleeuwen. Laat jij je ook verrassen door deze verrassende, educatieve presentatie?

Afbeelding bij Walrussenwal

Walrussenwal

Een gigantische snor en een gewicht dat zwaarder is dan dat van een auto: we hebben het natuurlijk over de walrussen! Ontdek ze in deze verbazingwekkende voorstelling.

Afbeelding bij Dolfijnendelta

Dolfijnendelta

In de Dolfijnendelta laten de dolfijnenverzorgers jou tijdens een educatieve presentatie zien hoe jonge en oude dolfijnen samen met elkaar leven op het Dolfinarium. Zie jij ze al springen?

Afbeelding bij Haaien en roggen

Haaien en roggen

Glad of een beetje stekelig: tijdens deze educatieve presentatie leer je alles over haaien en roggen. Kom jij ze ook bekijken?

Afbeelding bij Bruinvisbaai

Bruinvisbaai

In de Bruinvisbaai gaan we samen op reis om de bruinvis te leren kennen. Duik jij met ons mee?

Afbeelding bij Sterk Werk

Sterk Werk

Grommend of brullend: hoe je het ook wilt noemen, de Stellerzeeleeuwen laten zonder twijfel wat van zich horen zodra je langsloopt. Wedden dat ze harder brullen dan jij?

Afbeelding bij Zeehonden

Zeehonden

Je vindt ze niet alleen in het Nederlandse Waddengebied, maar ook in het Dolfinarium! Deze presentatie over de grijze én gewone zeehonden leert je alles over hen. Hobbel jij met ons mee?

Veelgestelde vragen

Welke voorstellingen zijn bij het Dolfinarium te zien?

Er zijn 8 verschillende dierenvoorstellingen: de dolfijnenvoorstelling Oceanica, de Dolfijnen in de Delta, de Walrussen, de Steller- en Californische Zeeleeuwen, de Bruinvissen, de Zeehonden en de Haaien & Roggen.

Wat kan ik verwachten van de voorstellingen?

In onze voorstellingen zie je de dieren van heel dichtbij. De verzorgers vertellen je alles over de verschillende diersoorten die op het Dolfinarium wonen.

Mag ik de dieren zelf aaien en voeren?

De roggen en haaien in het Roggenrif kunnen tijdens de presentatie geaaid en gevoerd worden met voer verkrijgbaar bij het visloket. De rest van de dieren op het park kunnen niet geaaid en/of gevoerd worden.

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C