Ontmoet jij straks een dolfijn?

Wanneer

Het programma ‘In het water bij dolfijnen’ is weer te boeken en wordt aangeboden vanaf (Goede) vrijdag 29 maart. Lees de deelnamevoorwaarden goed door om te controleren of je mee kunt doen aan het programma.

Programma

Het volledige programma duurt ongeveer een uur; je staat twintig minuten in het water bij de dolfijnen. Elke deelnemer krijgt een eigen ontmoetingsmoment met een dolfijn (+ foto!) en je mag de dieren aanraken.

Prijzen

 • Het ‘In het water bij dolfijnen’ programma kost €99,00 per persoon.
 • Entreeticket voor de dag van bezoek is niet inbegrepen.
 • Inclusief één foto genomen door het Dolfinarium.

Deelnamevoorwaarden

 • Om deel te kunnen nemen aan het programma moet je voldoen aan de deelnamevoorwaarden.
 • Indien je niet voldoet aan de deelnamevoorwaarden en wel een programma reserveert kun je worden uitgesloten van deelname. Je ontvangt dan geen geld retour.
 • Bij onvoorziene omstandigheden kan het zijn dat wij het programma moeten annuleren. In overleg met jou stellen we dan een nieuwe datum vast.
 • De deelnemer kan het programma ‘In het water bij dolfijnen’ niet wijzigen of annuleren. Het Dolfinarium behoudt het recht om de ‘In het water bij dolfijnen’ programma’s te annuleren, door onvoorziene omstandigheden. In overleg met de deelnemer wordt een vervangende datum vastgesteld.

Vragen

Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen over het ‘In het water bij dolfijnen’ programma? Kijk dan bij de veel gestelde vragen.

In het water bij dolfijnen

Meer leren over tuimelaar dolfijnen en ze ook nog eens van héél dichtbij ontmoeten? Dat kan! Met het interactieve programma ‘In het water bij dolfijnen’ boek je een speciale ervaring. Een unieke belevenis voor bijvoorbeeld een familiedag of een dagje uit met het hele gezin.

Over het ‘In het water met dolfijnen’-programma bij dolfijnen

Het programma wordt gegeven aan groepen van maximaal acht personen en duurt ongeveer één uur, waarvan je twintig minuten in het water bij de dolfijnen staat. Voordat je het water in gaat, krijg je instructies van de verzorger en trek je een waadbroek aan om je eigen kleding droog te houden. De waadbroek gaat over je eigen kleding heen. Zwemkleding is dus niet nodig!

Boek het programma!

Nadat je samen met de verzorger de indeling van het programma hebt besproken is het tijd om de dolfijnen in het echt te ontmoeten en ga je het water in. Terwijl jij op een onderwaterbrug staat, krijg je uitleg over alles wat met tuimelaar dolfijnen te maken heeft. Goed om te weten is dat je door de verzorger wordt betrokken in de indeling van het programma en dat het programma iedere keer weer anders is. Zo houden we het altijd leuk voor de dolfijnen en is ieder programma uniek!

Jouw bijzondere en leerzame ontmoeting!

Naast de momenten dat je een dolfijn mag aanraken worden er verschillende onderwerpen behandeld waardoor de ontmoeting niet alleen bijzonder, maar ook nog eens leerzaam is. Zo leer je meer over de werking van de sonar of over de lichaamsbouw van de dolfijn. Tijdens het programma mag je alle vragen die je over dolfijnen hebt aan de verzorger stellen.

Jouw bijzondere moment met een dolfijn wordt vastgelegd op een foto, zodat je een blijvende herinnering mee naar huis kan nemen! Heb je toeschouwers meegenomen? Deze kunnen van achter de glaswand mee genieten en op afstand foto’s maken. Het glas kan, door het zoute water, minder helder zijn.

Zwemmen met dolfijnen is bij het Dolfinarium niet mogelijk. Een ontmoeting geeft de dolfijnen de mogelijkheid om altijd zelf te beslissen of ze zin hebben om mee te doen, want die keuze ligt ten alle tijden bij hen. Het welzijn van de dieren staat bij het Dolfinarium namelijk op nummer één.

Check vooraf de deelnamevoorwaarden

Wil jij ook jouw eigen, speciale ontmoeting met een dolfijn meemaken? Om deel te mogen nemen aan het ‘In het water’-programma moet je voldoen aan de vereiste voorwaarden.

Meteen boeken!

Wauw, nu wil je vast voor jouw bijzondere ontmoeting al meer weten over de tuimelaardolfijn: doe hier jouw eerste kennis over deze diersoort op!

Deelnamevoorwaarden

Om deel te nemen aan onze interactieve programma's dien je te voldoen aan de Deelnamevoorwaarden. Je leest ze hier!

Educatieve ruimtes

Als leergierige ontdekkingsreiziger kun jij jouw geluk niet op. Ontdek Dolfinarium's educatieve ruimtes het DolfijnBrein en de Haaibaai.

Veelgestelde vragen

Voor wie is het programma ‘In het water bij dolfijnen’ geschikt?

Het interactief programma biedt de mogelijkheid dichter bij de dieren te komen door onder begeleiding van een verzorger het leefgebied van de dieren te betreden in een gecontroleerde omgeving voor mens en dier.

Je kunt deelnemen aan het ‘in het water bij dolfijnen programma’ vanaf 8 jaar, met een minimale lengte van 1.40 m, indien je in gezonde toestand bent en de Nederlandse taal spreekt (Engels op afspraak).

Check eerst de deelnamevoorwaarden. Als wij voor een programma of tijdens het programma vaststellen dat een deelnemer niet aan de gestelde deelnamevoorwaarden voldoet, kan deze persoon niet meer deelnemen aan het programma. Mocht blijken dat deelname niet mogelijk is, dan vindt er geen restitutie plaats.

Wat ga ik precies doen tijdens het programma?

Samen met de verzorger ga jij, gekleed in een speciale waadbroek die over je eigen kleding heen gaat, in het water staan. Terwijl je op een onderwaterbrug staat krijg je uitleg over alles wat met tuimelaar dolfijnen te maken heeft en is er ook de mogelijkheid om ze aan te raken. Let op, je gaat dus niet zwemmen met de dolfijnen.

Ga ik ook zwemmen met de dolfijnen tijdens het programma?

Zwemmen met dolfijnen is bij het Dolfinarium niet mogelijk en dus ook geen onderdeel van het programma.

Waarom zijn er minimale deelnamevoorwaarden waaraan deelnemer aan het programma moet voldoen?

Het Dolfinarium hecht veel waarde aan het welzijn van onze dieren. Wij hebben de deelnamevoorwaarden scherp gesteld om de veiligheid voor mens en dier te waarborgen.

Je kunt deelnemen aan het ‘in het water programma’ vanaf 8 jaar, met een minimale lengte van 1.40 m, indien je in gezonde toestand bent en de Nederlandse taal spreekt (Engels op afspraak).

Check eerst de deelnamevoorwaarden.

Als wij voor een programma of tijdens het programma vaststellen dat een deelnemer niet aan de gestelde deelnamevoorwaarden voldoet, kan deze persoon niet meer deelnemen aan het programma. Mocht blijken dat deelname niet mogelijk is, dan vindt er geen restitutie plaats.

 

Is deelname aan het programma bij de entreeprijs inbegrepen?

Bij de kosten voor het programma is de toegang tot het park niet inbegrepen. Een geldig entreebewijs is vereist om deel te kunnen nemen aan het programma. Jouw entreeticket kun je hier online bestellen.

Welke maten waadbroeken zijn er beschikbaar?

Voor waadbroeken is er geen borstomvang/kledingmaat bekend. Bij het dragen van een waadbroek kijken wij naar de schoenmaat. Wij hebben waadbroeken tot en met schoenmaat 50. De waadbroeken rekken weinig mee waardoor het mogelijk is dat je een waadbroek met een grotere schoenmaat dan je eigen maat krijgt. Misschien kan je hierdoor niet makkelijk bewegen, maar dat is geen probleem voor het in water bij dolfijnen programma.

In welke voertaal wordt het programma gegeven?

De voertaal tijdens ‘In het Water bij dolfijnen’ programma is Nederlands of Engels. Elke deelnemer aan het programma dient dan ook Nederlands of Engels te kunnen spreken om adequaat te kunnen reageren op de instructies van de dierenverzorger. Als je geen of weinig Nederlands of Engels spreekt, kun je niet deelnemen aan het programma. Vertalen voor andere deelnemers is niet toegestaan, dit zorgt voor teveel afleiding en kan bij verkeerde vertaling voor veiligheidsrisico’s zorgen.

Als wij voor een programma of tijdens het programma vaststellen dat een deelnemer niet aan de deelnamevoorwaarden voldoet, omdat hij of zij bijvoorbeeld geen Nederlands of Engels spreekt en verstaat, kan deze persoon niet verder deelnemen aan het programma. Mocht blijken dat deelname niet meer mogelijk is, dan vindt er geen restitutie plaats.

Worden er foto’s gemaakt tijdens het programma?

Dit bijzondere moment wordt voor jou door het Dolfinarium vastgelegd op een foto zodat je een blijvende herinnering mee naar huis kan nemen! Heb je toeschouwers mee? Deze kunnen van achter de glaswand meegenieten en op afstand foto’s maken. Het glas kan, door het zoute water, minder helder zijn.

Wat is de minimale lengte voor deelname aan het programma?

De minimale lengte van 1,40 meter is vastgesteld om veiligheidsredenen en om te voorkomen dat gasten erg nat worden. Een waadbroek die volloopt met water wordt erg zwaar, waardoor lopen en bewegen bemoeilijkt wordt. We hebben geen faciliteiten om te douchen en ook geen kleedruimtes. Uitzonderingen worden hiervoor niet gemaakt en daarom kunnen deelnemers of kinderen die te klein zijn niet deelnemen.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen deelnemen aan het programma?

Wij hebben de deelnamevoorwaarden scherp gesteld om de veiligheid voor mens en dier te waarborgen.

 • Kinderen tussen 8 t/m 12 jaar mogen alleen deelnemen onder begeleiding van een deelnemende en betalende volwassene (18 jaar of ouder). Hieronder verstaan wij 1 begeleider per 2 kinderen.
 • Kinderen jonger dan 8 jaar mogen niet deelnemen en moeten helaas nog even wachten tot ze wat ouder zijn om deel te kunnen nemen aan dit programma.
 • Kinderen van 12 jaar mogen niet zonder begeleiding deelnemen en moeten helaas nog een jaartje wachten om alleen deel te mogen nemen. Hierop worden geen uitzonderingen gemaakt.
 • Kinderen tussen 13 t/m 18 jaar kunnen zelfstandig deelnemen. Wel is er toestemming van een ouder/wettig voogd noodzakelijk (handtekening vereist).
 • Kinderen reageren vaak anders tijdens speciale en bijzondere gelegenheden waardoor ze vaak extra aandacht nodig hebben waarvoor o.a. de begeleiding nodig is. Dit is voor de veiligheid van het deelnemende kind! Bijkomend voordeel is dat het een unieke beleving is om samen met uw kind mee te maken.
 • Het gaat erom dat kinderen kunnen zwemmen, het aantal zwemdiploma’s is niet van toepassing. Belangrijk is dat kinderen zich zelfstandig zwemmend kunnen redden in het water.
Wat als ik niet voldoe aan de deelnamevoorwaarden van het programma?

Alle deelnemers krijgen tijdens het programma dezelfde aandacht en beleving zodat ook voor iedereen deze bijzondere ervaring hetzelfde is. Wij hebben de deelnamevoorwaarden scherp gesteld om de veiligheid voor mens en dier te waarborgen.

Het is moeilijk in te schatten of iemand met een lichte geestelijke of lichamelijke beperking deel kan nemen. Het is daarom aan u om daar een gedegen en realistische inschatting van te maken op basis van de deelnamevoorwaarden. Kijk hierbij goed naar de lichamelijke beperkingen (denk aan de mogelijkheid om zelfstandig stabiel te kunnen staan, het wel of niet kunnen bewegen om te aaien) en eventuele kenmerken als het gaat om het contact met anderen, gevoeligheid (voor o.a. geluid en aanrakingen), gedrag t.o.v. leeftijd, communicatie en interesses. Personen met een beperking moeten altijd worden begeleid door een betalende deelnemende volwassene.

Als wij voor een programma of tijdens het programma vaststellen dat een deelnemer niet aan de gestelde deelnamevoorwaarden voldoet, kan deze persoon niet meer deelnemen aan het programma. Mocht blijken dat deelname niet mogelijk is, dan vindt er geen restitutie plaats.

Heb je een abonnement?

Heb je een abonnement? Dan krijg je €9,90 per persoon korting. Wil je gebruik maken van deze korting? Stuur dan een mailtje naar [email protected].

Mijn vraag staat er niet tussen?

Neem eerst een kijkje op onze homepage bij Vraag en Antwoord. Mocht op deze pagina geen antwoorde vinden op je vraag, neem dan gerust contact op met de afdeling reserveringen-interactie: [email protected]

 

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C