Educatieve presentatie over onze zeehonden

Zin om je even in het Waddengebied te wanen? Aan de rand van een prachtige natuurlijke plas krijg je uitleg over de zeehonden die in het Nederlandse waddengebied leven. Deze educatieve voorstelling over zeehonden gaat over de gewone zeehonden en de grijze zeehonden (of kegelrobben). Het Dolfinarium is nu geen zeehondenopvang, maar je leert wel hoe deze dieren het beste verzorgd worden. Ben jij ook zo benieuwd? Kom kijken!

Zeehonden zijn roofdieren

Deze dieren zijn misschien iets minder vriendelijk dan hun naam doet vermoeden… Wist je al dat gewone zeehonden en de grijze zeehonden de grootste roofdieren in Nederland zijn? Met de leerzame presentatie bij het Zeehondenzand krijg je dit allemaal mee: zeehonden eten vis, maar soms ook zelfs bruinvissen en vogels.

De zeehonden hobbelen naar je toe!

Weet je waarom zeehonden hobbelen en bobbelen? Door hun korte vinnen hobbelen alle zeehonden op hun buik naar je toe. Als ze aan de kant aangekomen zijn rollen ze het water in. Zeehonden zie je vaak op het land genieten van de zon. Die hebben ze ook echt nodig. De vitamine D die ze uit de zon halen hebben zij nodig voor een mooie vacht.

Kom zelf ook ontspannen genieten van het zonnetje op de trappen aan de rand van het water bij deze educatieve voorstelling en waan je in het Waddengebied. Een leerzame presentatie die ook nog eens heel grappig is! Sommige zeehonden zijn namelijk wel héél kieskeurig als het gaat om de vis die zij eten…

Benieuwd naar de presentatie?

De presentatie met zeehonden is vrij toegankelijk voor alle bezoekers op ons park!

Koop hier jouw tickets

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium

Kom jij ook snel naar het Dolfinarium?

Reserveer nu jouw bezoek en ontdek de wondere waterwereld van héél dichtbij!

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C