Zelf beleven tijdens de educatieve presentatie over haaien en roggen in het Roggenrif

‘Ahh’ gilt de één, ‘Oee’ roept de ander… Tijdens de educatieve voorstelling over haaien en roggen zijn de kinderen zelf heel actief! Als je het de kinderen vraagt is iedereen het erover eens: de haaien en roggen voelen glad, slijmerig, stekelig of ‘als schuurpapier’ aan…

Wil je heel graag zelf eens ervaren hoe het voelt om haaien en roggen aan te raken: bij het Roggenrif kan het. Maar er is meer! In deze belevenisvolle educatieve voorstelling over haaien en roggen krijg je ook uitleg van de verzorgers over de haaien en roggen die in ons eigen Nederland leven. Het Roggenrif is een overdekte locatie, dus bij regen kan je meteen even droog staan.

Uitleg verzorgers

Wat is er nu leuker dan de dieren zelf aanraken en zelf beleven hoe het voelt? Maar de verzorgers kan je natuurlijk ook al je vragen stellen over haaien en roggen. Zo laten zij bijvoorbeeld de kaak van een rog zien, laten zij zien hoe de roggen- en haaieneieren die het Dolfinarium weer in de zee uit zet, en leer je het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes roggen.
De haaien en roggen in het Roggenrif zijn gelukkig niet gevaarlijk. De giftige pijlstaartrog zwemt in het aquarium dat achter het Roggenrif ligt. Naast de leerzame presentatie over haaien en roggen ontdek je zelf meer over deze bijzondere dieren in de Haaibaai, de educatieve ruimte achter het Roggenrif.

Benieuwd naar de presentatie?

De presentatie met haaien en roggen is vrij toegankelijk voor alle bezoekers op ons park!

Koop hier jouw tickets

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C