Educatieve presentatie over dolfijnen in de Dolfijnendelta

Wow, daar springt een dolfijn! Oeeeh, daar springen er twee tegelijk… Er valt hier zoveel tegelijk te zien! Hier laten de dolfijnenverzorgers jou in een educatieve voorstelling zien hoe dolfijnen van alle leeftijden in een dynamisch groepsverband met elkaar samenleven op het Dolfinarium.

Springende dolfijnen, verzorgers aan het werk met de dolfijnen en al die dolfijnen ook nog eens van héél dichtbij, je ziet het allemaal in de Dolfijnendelta. Dit uitgestrekte leefgebied van 16 tuimelaar dolfijnen is gevuld met maar liefst 13 miljoen liter echt zeewater. Waai lekker uit tijdens een wandeling rondom deze enorme lagune en geniet van de dolfijnen die hier zwemmen, springen en spelen.

Respectabele leeftijden

Wist je dat onze oudste dolfijn Honey wel 56 jaar is? Dat is een zeer respectabele leeftijd! In het wild worden tuimelaar dolfijnen gemiddeld tussen de 25 en de 35 jaar oud. Onze gepassioneerde dierverzorgers streven er elke dag weer naar om de dieren de allerbeste zorg te bieden en hun welzijn te optimaliseren. Hierdoor worden de dolfijnen in het Dolfinarium vaak een stuk ouder dan dolfijnen in het wild!

Verrijking van de dieren

Van natuurlijke vijanden als haaien en orka’s tot aan plasticsoep: we vertellen je van alles over de dolfijnen, ons onderzoek en de natuurlijke en onnatuurlijke vijanden in de zee. Mentale uitdaging van onze dieren noemen wij ‘verrijking’. De verzorgers staan 24 uur per dag en 7 dagen per week vol passie voor onze dieren klaar. Alle mentale en fysieke uitdaging die onze dierenverzorgers aan de dieren geven, levert hen een uitdagende en afwisselende dag op. Een grote groep verzorgers laat je zien hoe intensief zij dagelijks met de dieren bezig zijn en maken er samen met de springende dolfijnen een fantastische educatieve presentatie van.

Waar kan ik nog meer dolfijnen zien?

Vanuit de Dolfijnendelta daal je naar beneden af in Onder Odiezee en loop je naar de glaswand. Daar sta je ineens oog met de dolfijnen, die je daarvoor in de Delta hebt zien springen. Heb jij ooit een dolfijn van zo dichtbij gezien, dat je hem bijna kon aanraken? Hoe cool is dat! Natuurlijk mag je ook de indrukwekkende dolfijnenvoorstelling Oceanica niet missen. Deze spetterende en leerzame hoofdvoorstelling van het park gaat je alles leren over dolfijnen en hun natuurlijke en onnatuurlijke vijanden in de natuur. De bedreiging van plasticsoep is groot voor dolfijnen, bekijk het zelf in deze bijzondere voorstelling!

En wil je echt persoonlijk contact met dolfijnen? Boek dan het ‘in het water programma met dolfijnen‘, waar je in een waadbroek het water in gaat om in een klein groepje alles over de dolfijnen in het Dolfinarium en in de natuur te leren.

 

Benieuwd naar de presentatie?

De presentatie in de Dolfijnendelta is vrij toegankelijk voor alle bezoekers op ons park!

Koop hier jouw tickets

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C