Ontmoet deze kleine in de Bruinvisbaai

Ontmoet deze kleine walvis in het echt: in het Dolfinarium maak je kennis met de bruinvissen tijdens deze educatieve presentatie.

Wat zwemt daar? Is het nou een kleine dolfijn? Nee het is een bruinvis! Bruinvissen behoren net als dolfijnen tot de orde van de tandwalvissen, maar ze zijn geen directe familie van elkaar. En er is meer misleidend… want een bruinvis is helemaal geen vis en hij is ook niet bruin! Benieuwd hoe deze dieren er wel uitzien? Kom dan snel meer leren in deze educatieve voorstelling.

Kijk die bruinvissen eens zwemmen in deze leerzame voorstelling…

Hoewel de bruinvissen nauw verwant zijn aan dolfijnen, zijn dit het dus officieel gezien niet. Ze zullen ook niet zo snel de acrobatische sprongen van een tuimelaar nadoen. Wel zwemmen ze net zo behendig en snel door het water. In de voorstelling zie je de dieren spelen en vissen vangen zoals ze dat in de Noord- en Waddenzee ook doen. En vissen vangen gaat ze goed af: ze hebben 80 tot 100 kleine, puntige tandjes die ze gebruiken om de glibberige vis te pakken. Kauwen doen ze er alleen niet mee: ze slikken ‘m in één keer door. Hap, slik, weg… Dat gaat snel!

Het verkeerde lekkere hapje?

Zelf worden ze helaas ook wel eens gezien als lekker hapje, namelijk door orka’s, haaien en zelfs door grijze zeehonden. Plastic vormt ook een groot gevaar. Bruinvissen kunnen daarin vast komen te zitten of zien het aan als voedsel. Levensgevaarlijk dus.

In de bruinvisvoorstelling gaan we samen op reis om de kleine walvis van de Nederlandse kust te leren kennen. We duiken onder in de Noord- en Waddenzee en ontdekken dat hun leven zowel hoogtepunten als dieptepunten (of gevaren) kent. Duik jij met ons mee?

Benieuwd naar de presentatie?

De Bruinvis voorstelling is vrij toegankelijk voor alle bezoekers op ons park!

Koop hier jouw tickets

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C