Dolfinarium – het perfecte dagje uit in de zomervakantie

Dagje uit? Zomervakantie vieren hoeft helemaal niet ver weg. Een dagje uit in eigen land is minstens zo leuk! Bijvoorbeeld in het Dolfinarium. Kom langs voor een heerlijk dagje weg met de kinderen, met vrienden of met de hele familie. En omdat het Dolfinarium in het teken staat van de wondere onderwaterwereld, is het dé dierentuin om te bezoeken tijdens de zomervakantie. Een onvergetelijk uitje voor het hele gezin! Komen jullie binnenkort ook gezellig langs?

Waarom in de zomervakantie naar het Dolfinarium?

Een dagje Dolfinarium is (water)pret voor jong en oud. Je ontmoet er dolfijnen, zeeleeuwen en andere bijzondere zeebewoners, zoals krabben en roggen en haaien  – die je zelfs kunt aaien! Maar er is nog veel meer te doen. Wat dacht je van onze indrukwekkende voorstellingen bekijken? En in onze educatieve ruimtes, de Haaibaai en het DolfijnBrein, leer je alles over onze bewoners. In het DolfijnBrein kom je meer te weten over tuimelaar dolfijnen wat ze eten, waar ze voorkomen en hoe ze leven. In de Haaibaai ontdek je alles over – je raadt het al – haaien! En die zijn lang niet zo eng als je misschien zou denken. Sterker nog: de haai heeft meer te vrezen voor mensen dan wij voor hen. Hoe dat zit, ontdek je in de Haaibaai!

Waterpret

Na het zien van die spetterende dolfijnen, zeeleeuwen en walrussen, wil je natuurlijk nog maar één ding als perfecte afsluiter van je dagje uit: zelf het water in plonsen. Nou, dat komt mooi uit, want in de zomer is onze waterattractie Waterpret geopend! Kinderen vanaf drie jaar kunnen hier spetteren en spatteren, terwijl hun ouders vanaf de ligweide toekijken en van de zon genieten. Dus neem je zwemspullen mee!

In het water met dolfijnen of zeeleeuwen

Wil je je zomervakantie dit jaar écht onvergetelijk maken? In het Dolfinarium ontmoet je onze dieren van wel heel dichtbij. Krijg een kus van een van onze Californische zeeleeuwen. Of stap het water in met onze dolfijnen.

Is het Dolfinarium leuk met slecht weer?

Jazeker! Het Dolfinarium is ook bij regen een prima dagje uit. Zo zijn een aantal voorstellingen overdekt en bekijk je de dolfijnen en walrussen onder water in het knusse – en droge – Onder Odiezee Café. Bekijk de film van Wally & Wiep in het theater en ontdek daarna Wally’s woonhuis. Kom shoppen in een van de souvenirwinkels, of geniet van een warme maaltijd, lekkere snack of verfrissend drankje in een van de vele restaurants.

Op zoek naar een goedkoop dagje uit in de vakantie?

Wat is er nou leuker dan samen een dagje naar het Dolfinarium? Naar het Dolfinarium met korting natuurlijk! Dat treft: als je je kaartjes nu alvast online koop , zijn ze extra voordelig. En je hoeft ook nog eens niet in de rij te staan bij de kassa. Zo houd je nog meer tijd over om je – letterlijk en figuurlijk – onder te dompelen in het Dolfinarium.

Openingstijden tijdens de zomervakantie

Het Dolfinarium is dit seizoen van 15 februari tot en met 25 oktober open (in maart alleen de weekenden, daarna elke dag). Dus niet alleen in de zomervakantie, maar ook in de andere schoolvakanties én op feestdagen. Bekijk hier onze openingstijden. Wanneer kom jij langs?

Route en adres

Kom jij ook in de zomervakantie naar het Dolfinarium? Je dag begint al bij de reis ernaartoe. Het Dolfinarium is goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Kijk hier voor de route en parkeren.

Bezoekadres Dolfinarium
Zuiderzeeboulevard 22
3841 WB Harderwijk

Let op: ons adres is recent gewijzigd. Kent jouw navigatiesysteem ons nieuwe adres nog niet? Zoek dan op Strandboulevard Oost 1 in Harderwijk.

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C