neem
contact op
koop
je tickets

Dolfijnen

  • 200 tot 300 kilo
  • 2 tot 3 meter
  • Witte buik, grijze bovenkant
  • Maximaal 40-45 jaar
  • 80-100 tanden

 

In het Dolfinarium leven veel dolfijnen, van jong tot oud. Je kunt ze bewonderen in de Dolfijnendelta en DolfijndoMijn. In de Dolfijnendelta leven pasgeboren dolfijnen samen met andere dolfijnen van alle leeftijden. Sommige dolfijnen zijn zelfs meer dan 50 jaar oud! Magische shows zijn te beleven in het DolfijndoMijn theater. In de nieuwste show Aqua Bella nemen de dolfijnen je mee op reis. Ga je mee?

 

Vooral Tuimelaardolfijnen zijn erg nieuwsgierig en gek op spelletjes. Ze spelen met elkaar, met zeewier en met andere dieren. In het Dolfinarium spelen ze ook met de trainers, waterstralen, speeltjes, ijsblokjes en soms zelfs met jou!

 

Er bestaan veel soorten walvissen die in twee groepen te verdelen zijn: de tandwalvissen en baleinwalvissen. De tuimelaardolfijn is erg bekend en is ook een walvis, een tandwalvis.

 

Wist je dat dolfijnen hun borstvinnen gebruiken om mee te sturen? En dat erg goed kunnen. Met hun staart maken ze snelheid, ze kunnen tot wel 40 km per uur halen tijdens een sprint. Dat doen ze niet altijd, meestal zwemmen ze rustig aan. En de rugvin? Die hebben ze voor de stabiliteit.