Heb je vragen over de interactieve programma's? Neem gerust contact op: 0341 - 467 460 of [email protected]

In het water met dolfijnen – € 80

Is het jouw grote wens om een dolfijn van dichtbij te ontmoeten? Dan is dit je kans! In het Dolfinarium kan je kennis maken met deze bijzondere dieren. Stap in het water waar de dolfijnen leven en ontdek hoe de dieren leven en verzorgd worden. Zelf krijg je ook de mogelijkheid om contact te maken met de dolfijnen. Je kijkt mee tijdens het voeren en spelen. Je leert van een verzorger een handgebaar waarmee je een dolfijn bijvoorbeeld mag laten zingen, staartzwaaien of natspatten. Je mag een dolfijn aanraken en je gaat op de foto met een dolfijn. Een unieke ervaring die je nooit meer vergeet.

Als deelnemer dien je Nederlands of Engels te verstaan. As a participant you need to understand Dutch or English.

 • Wat ga je doen?

  • Je gaat in een waadbroek op visite bij de dolfijnen;
  • Je zit met maximaal 8 personen in een groep;
  • Je staat ongeveer 20 minuten in het water bij de dolfijn waarin je 2 interactiemomenten met de dolfijnen hebt;
  • Totale programmaduur: 1 uur, inclusief instructies en omkleden;
  • Er wordt niet gezwommen met dolfijnen;
  • Na afloop ontvang je een gratis foto!

  Graag voor deelname de voorwaarden en veelgestelde vragen onderaan deze pagina goed doorlezen.

In het water met dolfijnen

Ook op visite bij de dolfijnen?
Lees voor deelname de voorwaarden en
veelgestelde vragen onderaan deze pagina.

Reserveer nu direct online!

Voorwaarden

‘In het water met dolfijnen’ is een intensief programma. Daarom zijn er voorwaarden voor deelname! Graag maken wij je erop attent de voorwaarden goed door te nemen alvorens een reservering te maken. Het is uiterst teleurstellend als tijdens het programma blijkt dat deelname niet mogelijk is. Onze medewerkers en verzorgers letten als eerste op veiligheid voor mens en dier. Als voorafgaand aan een programma of tijdens het programma blijkt dat niet aan de voorwaarden wordt voldaan en dit invloed heeft of kan hebben op de veiligheid en het uitvoeren van het programma dan beslissen zij of een persoon kan deelnemen aan het programma. Als blijkt dat deelname niet mogelijk is wordt er geen restitutie verleend op de programmakosten! 

 

 • Leeftijd (minimum leeftijd 8 jaar)

  Kinderen van 8 t/m 12 jaar mogen alleen deelnemen onder begeleiding van een deelnemende en betalende volwassene (18 jaar of ouder). Hieronder verstaan wij 1 begeleider per 2 kinderen.

  Dit is voor de veiligheid van het deelnemende kind! Kinderen reageren vaak anders tijdens speciale en bijzondere gelegenheden waardoor ze vaak extra aandacht nodig hebben waarvoor o.a. de begeleiding nodig is. Bijkomend voordeel is dat het een unieke beleving is om samen met je kind mee te maken.

  Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen niet deelnemen aan dit programma.

 • Lengte > 140 cm

  Tijdens het programma sta je in het water in een waadbroek. Vanwege de diepte van het water, dient de deelnemer minimaal 140 cm lang te zijn.

  De lengte is vastgesteld om veiligheidsredenen en om te voorkomen dat je nat wordt. Een waadbroek die volloopt met water wordt erg zwaar waardoor lopen en bewegen bemoeilijkt wordt en voor vervelende en onveilige situaties kan zorgen.

  Uitzonderingen worden niet gemaakt en mensen die te klein zijn kunnen daarom ook niet deelnemen.

 • Mobiliteit

  Tijdens het programma wordt er gelopen op gladde ondergrond. Een groot gedeelte van het programma sta je zelfstandig tot ongeveer je middel in het water. Ook loop je zelfstandig via een trappetje het water in en uit. Kan je dit niet of moeilijk dan is deelname niet mogelijk.

 • Taal en begrip / Language and understanding

  Voor de veiligheid van mens en dier is het belangrijk dat je aanwijzingen direct kunt opvolgen. Elke deelnemer dient Nederlands of Engels te spreken/verstaan, elke andere taal of vertalen langs de kant is niet toegestaan. Standaard wordt het programma aangeboden in het Nederlands. Dit kan optioneel worden veranderd. For our regular programs it is mandatory to speak and understand Dutch or English. It is important to be able to understand the instructions for your own safety and the safety of our animals. Dutch is used as a standard language of the program. However, this could be changed to English if necessary.

 • Waadbroeken

  Bij het dragen van een waadbroek wordt er gekeken naar de schoenmaat. Wij hebben waadbroeken t/m schoenmaat 50. De waadbroeken rekken weinig mee waardoor het weleens voorkomt dat iemand een waadbroek moet nemen met een grotere schoenmaat dan zijn/haar eigen maat. Dit heeft echter heeft niet de voorkeur omdat lopen en bewegen bemoeilijkt wordt en voor vervelende en onveilige situaties kan zorgen.

  Mocht je een sterk afwijkende maat hebben, neem dan voor je een reservering maakt contact op om te informeren of er kleding beschikbaar is.

 • Wijzigen programma

  Voor het wijzigen worden wijzigingskosten in rekening gebracht. De wijzigingskosten zijn afhankelijk van het moment van wijzigen ten opzichte van de datum waarvoor het programma gereserveerd is. De mogelijkheid tot wijzigen is afhankelijk van de beschikbaarheid en wijzigen is alleen mogelijk naar een datum binnen de openingstijden van het huidige seizoen.

  De wijzigingskosten die het Dolfinarium doorberekent zijn:

  • Tot 1 maand voor deelname aan het  gereserveerde programma geen kosten;
  • Vanaf 1 maand tot 10 werkdagen voor deelname aan het gereserveerde programma € 15,00 per ticket;
  • Binnen 10 werkdagen voor deelname aan het gereserveerde programma € 25,00 per ticket;
  • Wijzigingen op de dag zelf zijn niet mogelijk en worden gezien als annulering.  Er wordt geen restitutie verleend op de programmakosten.

  Wijzigen kan alleen conform de voorwaarden en kan alleen door zelf (na mailcontact) een nieuwe reservering te maken voor het programma waarna vervolgens je oorspronkelijke reservering geannuleerd wordt. Stuur altijd eerst een e-mail naar de afdeling interactie om de wijzigingskosten op te vragen en de verdere procedure: [email protected]

   

 • Annuleren programma

  Het Dolfinarium behoudt het recht om het programma te annuleren, door onvoorziene omstandigheden of bij minder dan 4 deelnemers. In overleg met de deelnemer wordt een vervangende datum vastgesteld.

  Bij annulering van het programma door de deelnemer berekent het Dolfinarium onderstaande annuleringskosten:

  • Tot 1 maand voor deelname aan het gereserveerde programma 35% van de programmakosten;
  • Vanaf 1 maand tot 10 werkdagen voor deelname aan het gereserveerde programma 60% van de programmakosten;
  • Binnen 10 werkdagen voor deelname aan het gereserveerde programma of op de gereserveerde dag zelf zijn de annuleringskosten 100% en wordt er geen restitutie verleend op de programmakosten.

  Je reservering kan geannuleerd worden conform de voorwaarden door een e-mail te sturen naar de afdeling interactie: [email protected]

Mocht je twijfelen of deelname voor je mogelijk is, kijk dan bij de meest gestelde vragen hieronder. Let op:

Veelgestelde vragen

 • Wat ga je doen?

  Dolfijnen zijn dieren met een eigen wil en karakter, daardoor bepalen zij voor een groot deel de inhoud van het programma. Wij gaan in ieder geval een dolfijn dichtbij vragen voor een fotomoment. Daarnaast leer je van een trainer een handgebaar waarmee je een dolfijn bijvoorbeeld mag laten zingen, staartzwaaien of nat spatten. Het programma speelt zich buiten af. Er wordt niet gezwommen met de dolfijnen.

 • Zit het entreekaartje voor de deelnemer er bij inbegrepen?

  Nee, het programma is exclusief parkentree. Op reguliere openingsdagen is een geldig entreebewijs vereist om deel te nemen aan het programma.

 • Wat moet ik allemaal meenemen?

  Je tickets, en verder niets! De waadbroek trek je aan over je normale kleding.

 • Ik heb geen grote maat, maar wel dikke enkels. Kan ik wel in een waadbroek?

  De waadbroeken gaan t/m schoenmaat 50. De waadbroeken zijn niet berekend op afwijkende maten. We komen regelmatig tegen dat dikke bovenbenen of een grotere borstomvang problemen geven bij het aantrekken van de waadbroeken. Bij twijfel: neem vooraf contact op door je vraag met telefoonnummer te mailen naar [email protected]. Het is zeer teleurstellend om tijdens een programma te ontdekken dat deelname niet mogelijk is.

 • Kan ik foto’s maken?

  Als deelnemer is het niet toegestaan een camera in het dierengebied mee te nemen. Tijdens het programma worden foto’s gemaakt waarvan iedere deelnemer één afgedrukte foto meekrijgt. Wil je meer foto’s? Dan kun je deze bijkopen. Eventuele toeschouwers kunnen vanaf een afstandje foto- en filmopnames maken.

 • Waarom wordt er niet gezwommen met dolfijnen?

  Het Dolfinarium heeft hier bewust voor gekozen: Zwemmen met dolfijnen brengt bepaalde risico’s met zich mee. We willen de interactie tussen mens en dier zoveel mogelijk gecontroleerd houden om de rust van de dolfijnen, hun leefomgeving en de veiligheid van onze gasten en dieren te waarborgen. De verzorgers, die de dieren goed kennen, kunnen eventueel wel zwemmen met de dieren. Wij zijn daarnaast van mening dat er meer contact tussen mens en dier mogelijk is tijdens dit programma dan met zwemmen.

 • Mijn kind is 12 jaar en kan prima alleen deelnemen aan het programma.

  Wij zijn strikt als het gaat om de leeftijdsgrens en begeleiding in dit programma. Wij begrijpen dat kinderen verschillend zijn en dat sommige kinderen zelfstandig kunnen deelnemen. Wij zijn echter niet in staat dit in te schatten. Het zou vervelend zijn als tijdens het programma een kind van 12 wel zelfstandig deel mag nemen en een ander kind van 12 een begeleider mee moet brengen. Daarom: 1 regel. Het is zeer teleurstellend als tijdens een programma blijkt dat een kind geen begeleider bij zich heeft en dus niet kan deelnemen aan het programma. Overige deelnemers komen voor een eigen beleving, het is geen optie hen tijdens het programma te vragen het kind te begeleiden.

 • Ik heb een lichte beperking. Volgens de voorwaarden mag ik dan niet meedoen, maar is dat zo?

  Wij hebben de voorwaarden scherp gesteld om de veiligheid voor mens en dier te waarborgen. Het is moeilijk om in te schatten of iemand met een lichte geestelijke of lichamelijke beperking deel kan nemen. Maak daarom een gedegen en realistische inschatting op basis van de voorwaarden voor deelname. Heb je hierbij hulp nodig, neem dan contact op door je vraag met telefoonnummer te mailen naar [email protected]. Het is uiterst teleurstellend als tijdens het programma blijkt dat deelname niet mogelijk is. Onze professionele medewerkers letten als eerste op veiligheid voor mens en dier. Als zij voorafgaand aan een programma merken dat een beperking invloed heeft of kan hebben op de veiligheid, dan beslissen zij of een persoon kan deelnemen aan het programma.

 • Zijn de programma’s ook toegankelijk voor personen met een handicap?

  Veiligheid voor mens en dier staat voorop. Voor personen met een handicap is deelname aan het reguliere programma is helaas niet mogelijk. Vaak kunnen wij in overleg een passende oplossing vinden om een dolfijn te ontmoeten. Neem hiervoor gerust contact op door je vraag met telefoonnummer te mailen naar [email protected].

 • Zijn de programma’s ook toegankelijk voor zieke mensen?

  Veiligheid voor mens en dier staat voorop. Bij zwangerschap, besmettelijke huidproblemen en/of uitwendige ontstekingen, epilepsie, hart en vaatziekte, medicatie die de weerstandsfunctie onderdrukt, medicatie die de rijvaardigheid negatief beïnvloeden is het niet verstandig deel te nemen aan het programma door de intense beleving. Vaak kunnen wij in overleg een passende oplossing vinden om een dolfijn te ontmoeten. Neem hiervoor gerust contact op door je vraag met telefoonnummer te mailen naar [email protected].

 • Wij willen een laatste wens vervullen van iemand die terminaal is. Kunnen wij gewoon deelnemen?

  Natuurlijk willen wij graag meewerken aan wensvervullingen die uiterst belangrijk zijn. Uiteraard dient de deelnemer te voldoen aan de voorwaarden die gesteld zijn aan het programma. Onze ervaring leert dat deze situatie tijdens een regulier programma een behoorlijke impact heeft op andere deelnemers (denk ook aan deelnemende kinderen). Daarom adviseren wij bijna altijd een programma exclusief voor jouw gezelschap te reserveren (max. 8 personen). Er bestaan ook andere mogelijkheden om deze wens te vervullen. Op deze manier kunnen wij de aandacht geven die gewenst is en maatwerk leveren. Voor vragen over deze mogelijkheden, neem je contact op door je vraag met telefoonnummer te mailen naar [email protected] Let op: voor kinderen met een levensbedreigende ziekte hebben wij een samenwerking met Make-A-Wish Nederland. Zij verzorgen een zorgvuldige screening en de benodigde begeleiding tijdens een maatwerkprogramma die voor deze doelgroep ontwikkeld is.

 • Kan ik een programma exclusief voor mijn gezelschap reserveren?

  Ja dit is zeker mogelijk! Een exclusieve reservering van het programma In het water bij dolfijnen is mogelijk voor minimaal één en maximaal acht personen. Via [email protected] kun je een aanvraag doen voor een exclusieve reservering. De voorwaarden voor deelname zijn te vinden op onze website. Mocht je een exclusief programma willen reserveren, stuur dan een mail met daarin de volgende gegevens: • Twee voorkeursdata (Iedere datum kan aangevraagd worden. Wij checken de mogelijkheden voor je.); • Programmaduur; • Aantal personen; • Naam en leeftijd van deelnemers.

 • Ik wil graag iemand ten huwelijk vragen...

  Er zijn verschillende mogelijkheden om een huwelijksaanzoek te combineren met dolfijnen. De beste optie is om exclusief ‘In het water met dolfijnen’ te reserveren. Samen beleef je een onvergetelijke ervaring met de dolfijnen. Na het programma is er tijd om het aanzoek te doen in intieme setting. Wil je meer weten over de mogelijkheden om ‘In het water met dolfijnen’ exclusief te reserveren, neem dan contact op door je vraag met telefoonnummer te mailen naar [email protected]

 • Kunnen dolfijnen bijten of slaan?

  Veiligheid van mens en dier staat voorop. Dolfijnen blijven natuurlijk dieren die onverwachte bewegingen kunnen maken. Denk aan de paartijd waarbij een mannetje andere gedachten heeft of jonge dolfijnen die alles willen ontdekken. Het programma wordt begeleid door ons professionele team. Zij kennen de dolfijnen als geen ander en kunnen adequaat anticiperen op signalen van de dolfijnen.

 • Wat gebeurt er als de dolfijnen niet naar de deelnemers komen of een programma niet lukt?

  Meedoen aan het programma is geen garantie voor het aanraken van dieren. Wanneer de dieren aangeven niet te willen meedoen dan kunnen en willen wij daarin niet ingrijpen. Echter is dit in de afgelopen 15 jaar nog niet voorgekomen. Wanneer een programma niet door kan gaan door bijvoorbeeld een geboorte of onweer, dan bieden wij een passende oplossing ter compensatie.

 • Is er tijdens het programma wel eens iets mis gegaan?

  Er zijn tijdens de programma’s geen noemenswaardige ongelukken gebeurt, noch bij de dolfijnen noch bij de deelnemers. Toch blijven wij veiligheid een belangrijk aandachtspunt vinden.

 • Deelname aan het programma kost €80,- per persoon exclusief entree. Waar zijn deze prijzen op gebaseerd?

  De prijs van de programma’s is in lijn met onze inspanningen en investeringen. Het programma vergt veel voorbereiding en is een arbeidsintensieve aangelegenheid. Daarnaast is geïnvesteerd in speciale voorzieningen. Maximaal 8 personen nemen deel aan het programma waardoor het een zeer intensieve, maar ook unieke belevenis is.

 • Wat maakt het programma in Harderwijk uniek ten opzichte van andere zwemprogramma’s wereldwijd?

  In het Dolfinarium komen de dieren dichtbij door de unieke opzet van het programma (in het water maar niet zwemmend). Ook de persoonlijke aandacht en uitleg worden zeer gewaardeerd. Het contact met dieren is iedere keer anders en dat maakt elk programma uniek.

 • Gaat het Dolfinarium haar dieren steeds meer commercieel exploiteren?

  Nee, de programma’s zijn een uitstekende aanvulling op onze bestaande activiteiten en we voorzien hiermee in een behoefte. Uiteraard staan in het Dolfinarium de dieren centraal. De programma’s zijn met uiterste zorg opgezet waarbij het startpunt altijd het welzijn van de dieren is. De dolfijnen bepalen zelf of ze dichter bij deelnemers willen komen.

 • Is het programma niet schadelijk voor de dolfijnen?

  We zouden uiteraard niet aan dit programma begonnen zijn, als er enige twijfel bestond over de schadelijke effecten voor de dieren of mensen. Het hele programma is zodanig samengesteld dat de dieren volledig in hun waarde worden gelaten. In de afgelopen 15 jaar is gebleken dat de programma’s juist zorgen voor afwisseling in het dagprogramma van de dieren. Het onderzoek: “A Retrospective Study of Bottlenose Dolphins Participating in In-Water Interactive Programs Showing an Overall Absence of Clinical and Subclinical Respiratory Disease,” ondersteunt dat het programma niet schadelijk is voor dolfijnen.

 • I do not speak and understand Dutch or English, is this really mandatory or can I still participate in the program?

  For our regular programs it is mandatory to speak and understand Dutch or English. It is important to be able to understand the instructions for your own safety and the safety of our animals.

 • Overige vragen

  Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact op: 0341 – 467 460 of [email protected]