Heb je vragen over de interactieve programma's? Neem gerust contact op: 0341 - 467 460 of [email protected]

In het water met dolfijnen – va. € 75 p.p.

Is het jouw grote wens om een dolfijn van dichtbij te ontmoeten? Dan is dit je kans! In het Dolfinarium kan je kennis maken met deze bijzondere dieren. Stap in het water waar de dolfijnen leven en ontdek hoe de dieren leven en verzorgd worden. Zelf krijg je ook de mogelijkheid om contact te maken met de dolfijnen. Je kijkt mee tijdens het voeren en spelen. Je leert van een trainer een handgebaar waarmee je een dolfijn bijvoorbeeld mag laten zingen, staartzwaaien of natspatten. Je mag een dolfijn aanraken en je gaat op de foto met een dolfijn. Een unieke ervaring die je nooit meer vergeet.

Er zijn twee unieke programma’s waaruit je kunt kiezen:

 • 1 uur programma - € 75 p.p.

  • Je gaat in een waadbroek in het water in het buitengebied op visite bij de dolfijnen;
  • Je zit met maximaal 6 personen in een groep;
  • 2×5 minuten interactie met een dolfijn op één locatie;
  • Totale programmaduur: 1 uur, inclusief instructies en omkleden;
  • Deelnemers bevinden zich voor enige tijd in het water. Er wordt niet gezwommen met dolfijnen;
  • Na afloop ontvang je een gratis foto!

  Graag voor deelname de voorwaarden en veelgestelde vragen goed doorlezen.

 • 2 uur programma - € 130 p.p.

  • Je gaat met een wetsuit in het water in het buitengebied op visite bij de dolfijnen;
  • Je zit met maximaal 6 personen in een groep;
  • 2×10 minuten interactie met een dolfijn op twee locaties;
  • Aanvullende activiteiten afhankelijk van de mogelijkheden, zoals snorkelen of spelen (zie veelgestelde vragen voor meer informatie);
  • Totale programmaduur: 2 uur, inclusief instructies en omkleden;
  • Deelnemers bevinden zich voor enige tijd in het water. Er wordt niet gezwommen met dolfijnen;
  • Na afloop ontvang je een gratis foto!

  Graag voor deelname de voorwaarden en veelgestelde vragen goed doorlezen.

'In het water met dolfijnen' in 2018

Vanaf februari gaan de interactieve programma's
weer van start!

Wil je meer weten over
de interactieve programma's?

Neem gerust contact op: 
0341 - 467 460 of [email protected]

Houd deze pagina in de gaten voor updates!

Voorwaarden

‘In het water met dolfijnen’ is een intensief programma. Daarom zijn er voorwaarden voor deelname.

 • Mobiliteit

  Tijdens het programma wordt er geklommen en gelopen op gladde ondergrond. Ook zit je een deel van het programma op je knieën of lig je op je buik. Kan je dit niet of moeilijk dan is deelname niet mogelijk.

 • Taal en begrip

  Voor de veiligheid van mens en dier is het belangrijk dat je aanwijzingen direct kunt opvolgen. Elke deelnemer dient Nederlands of Engels te spreken/verstaan, elke andere taal is niet toegestaan evenals vertalen.

 • Wetsuits en waadbroeken

  Er is een beperking qua maten. Mocht je een sterk afwijkende maat hebben, neem dan voor je reservering contact op om te informeren of er kleding beschikbaar is.

 • Leeftijd

  Kinderen tussen 8-12 jaar nemen een begeleidende, deelnemende en betalende volwassene mee (18 jaar of ouder) hieronder verstaan wij 1 begeleider per 2 kinderen. Dit is voor de veiligheid van het deelnemende kind! Bijkomend voordeel is dat het een unieke beleving is om samen met je kind mee te maken. Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen (nog) niet deelnemen aan dit programma.

Mocht je twijfelen of deelname voor je mogelijk is, kijk dan bij de meest gestelde vragen hieronder.

Let op:
– Voor de deelname aan het programma is een geldig entreebewijs nodig. Deze kun je online bijbestellen.
– De programmaleiding heeft het recht om deelnemers op de dag zelf te weigeren op basis van de programmavoorwaarden voor deelname.

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen het programma van 1 en 2 uur?

  Bij 1 uur ga je met een waadbroek het water in, bij 2 uur met een wetsuit. Daarnaast is de tijd die je met een dier doorbrengt bij een 2 uur programma uitgebreider en zijn er extra elementen zoals bv. snorkelen of spelen en meer informatieve momenten ingepast. De beleving om een wetsuit aan te hebben en uitgebreid alle facetten van het programma mee te maken geeft een intensievere beleving.

 • Wat ga je doen?

  Dolfijnen zijn dieren met een eigen wil en karakter, daardoor bepalen zij voor een groot deel de inhoud van het programma. Wij gaan in ieder geval een dolfijn dichtbij vragen voor een fotomoment. Daarnaast leer je van een trainer een handgebaar waarmee je een dolfijn bijvoorbeeld mag laten zingen, staartzwaaien of natspatten. Het programma speelt zich buiten af. Er wordt niet gezwommen met de dolfijnen.

 • Wat moet ik allemaal meenemen?

  Voor het 1 uur durende programma in waadbroek hoef je niets mee te nemen. De waadbroek trek je aan over je normale kleding. Voor het 2 uur durende programma in wetsuit neem je badkleding, een handdoek en douchespullen mee. Je maakt gebruik van onze omkleedruimtes.

 • Ik heb geen grote maat, maar wel dikke enkels. Kan ik wel in een wetsuit of waadbroek?

  Goede vraag! De wetsuits gaan tot confectiemaat 50 voor dames, voor heren tot maat 58. De waadbroeken gaan tot schoenmaat 46. De wetsuits en waadbroeken zijn niet berekend op afwijkende maten. We komen regelmatig tegen dat dikke bovenbenen of een grotere borstomvang problemen geven bij het aantrekken van de wetsuits of waadbroeken. Bij twijfel: neem vooraf contact op door je vraag met telefoonnummer te mailen naar [email protected] Het is zeer teleurstellend om tijdens een programma te ontdekken dat deelname niet mogelijk is.

 • Zit het entreekaartje voor de deelnemer er bij inbegrepen?

  Nee, het programma is exclusief parkentree. In de geopende periode is voor deelname aan het programma een geldig entreebewijs vereist.

 • Kan ik foto’s maken?

  Als deelnemer is het niet toegestaan een camera mee het diergebied in te nemen. Tijdens het programma worden foto’s gemaakt waarvan iedere deelnemer één afgedrukte foto meekrijgt. Er bestaat de mogelijkheid om (digitale) foto’s bij te kopen. Eventuele toeschouwers kunnen vanaf een afstandje foto- en filmopnames maken.

 • Waarom wordt er niet gezwommen met dolfijnen?

  Het Dolfinarium heeft hier bewust voor gekozen:
  Zwemmen met dolfijnen brengt bepaalde risico’s met zich mee. We willen de interactie tussen mens en dier zoveel mogelijk gecontroleerd houden om de rust van de dolfijnen, hun leefomgeving en de veiligheid van onze gasten en dieren te waarborgen. De verzorgers, die de dieren goed kennen, kunnen wel zwemmen met de dieren. Dat is een andere situatie.
  Daarnaast menen wij dat er meer contact tussen mens/dier mogelijk is tijdens dit programma dan met zwemmen.

 • Mijn dochter is 12 jaar en kan prima alleen deelnemen aan het programma.

  Wij zijn strikt als het gaat om de leeftijdsgrens en begeleiding in dit programma. Wij begrijpen dat kinderen verschillend zijn en dat sommige kinderen zelfstandig kunnen deelnemen. Wij zijn echter niet in staat dit in te schatten. Het zou vervelend zijn als tijdens het programma een kind van 12 wel zelfstandig deel mag nemen en een ander kind van 12 een begeleider mee moet brengen. Daarom: 1 regel. Het is zeer teleurstellend als tijdens een programma blijkt dat een kind geen begeleider bij zich heeft en dus niet kan deelnemen aan het programma. Overige deelnemers komen voor een eigen beleving, het is geen optie hen tijdens het programma te vragen het kind te begeleiden.

 • Ik heb een lichte beperking. Volgens de voorwaarden mag ik dan niet meedoen, maar is dat zo?

  Wij hebben de voorwaarden scherp gesteld om de veiligheid voor mens en dier te waarborgen. Het is moeilijk om in te schatten of iemand met een lichte geestelijke of lichamelijke beperking deel kan nemen. Maak daarom een gedegen en realistische inschatting op basis van de voorwaarden voor deelname. Heb je hierbij hulp nodig, neem dan contact op door je vraag met telefoonnummer te mailen naar [email protected]

  Het is uiterst teleurstellend als tijdens het programma blijkt dat deelname niet mogelijk is. Onze professionele medewerkers letten als eerste op veiligheid voor mens en dier. Als zij voorafgaand aan een programma merken dat een beperking invloed heeft of kan hebben op de veiligheid dan beslissen zij of een persoon kan deelnemen aan het programma.

 • Zijn de programma’s ook toegankelijk voor personen met een handicap?

  Veiligheid voor mens en dier staat voorop. Voor personen met een handicap is deelname aan het reguliere programma is helaas niet mogelijk. Vaak kunnen wij in overleg een passende oplossing vinden om een dolfijn te ontmoeten. Heb je hierbij hulp nodig neem dan contact op door je vraag met telefoonnummer te mailen naar [email protected]

 • Zijn de programma’s ook toegankelijk voor zieke mensen?

  Veiligheid voor mens en dier staat voorop. Bij zwangerschap, besmettelijke huidproblemen en/of uitwendige ontstekingen, epilepsie, hart en vaatziekte, medicatie die de weerstandfunctie onderdrukt, medicatie die de rijvaardigheid negatief beïnvloeden is het niet verstandig deel te nemen aan het programma door de intense beleving. Vaak kunnen wij in overleg een passende oplossing vinden om een dolfijn te ontmoeten. Heb je hierbij hulp nodig neem dan contact op door je vraag met telefoonnummer te mailen naar [email protected]

 • Wij willen een laatste wens vervullen van iemand die terminaal is. Kunnen wij gewoon deelnemen?

  Natuurlijk willen wij graag meewerken aan wensvervullingen die uiterst belangrijk zijn. Uiteraard dient de deelnemer voldoen aan de voorwaarden die gesteld zijn aan het programma. Onze ervaring leert dat deze situatie tijdens een regulier programma een behoorlijke impact heeft op andere deelnemers (denk ook aan deelnemende kinderen). Daarom adviseren wij bijna altijd een programma exclusief voor jouw gezelschap te reserveren (max. 6 personen).
  Er bestaan ook andere mogelijkheden om deze wens te vervullen. Op deze manier kunnen wij de aandacht geven die gewenst is en maatwerk leveren. Voor vragen over deze mogelijkheden neem contact op door je vraag met telefoonnummer te mailen naar [email protected]
  Let op: voor kinderen met een levensbedreigende ziekte hebben wij een samenwerking met Make-A-Wish Nederland. Zij verzorgen een zorgvuldige screening en de benodigde begeleiding tijdens een maatwerkprogramma die voor deze doelgroep ontwikkeld is.

 • Kan ik een programma exclusief voor mijn gezelschap reserveren?

  Ja dit is zeker mogelijk! Een exclusieve reservering van het programma In het water bij dolfijnen is mogelijk voor minimaal één en maximaal zes personen. Via [email protected] kun je een aanvraag doen voor een exclusieve reservering. De kosten bedragen €450.- voor 1 uur en €750.- voor 2 uur, onafhankelijk van het aantal personen (max. 6 personen), inclusief BTW, exclusief entree. De voorwaarden voor deelname zijn te vinden op onze website.
  Mocht je een exclusief programma willen reserveren stuur dan een mail met daarin de volgende gegevens:
  • Twee voorkeurdata (Iedere datum kan aangevraagd worden. Wij checken de mogelijkheden voor je)
  • Programmaduur; 1 uur of 2 uur
  • Aantal personen
  • Naam en leeftijd van deelnemers.

 • Ik wil graag iemand ten huwelijk vragen

  Huwelijksaanzoeken & trouwfeesten


  Er zijn verschillende mogelijkheden om een huwelijksaanzoek te combineren met dolfijnen. De beste optie is om exclusief in het water met dolfijnen te reserveren. Samen beleef je een onvergetelijke ervaring met de dolfijnen. Na het programma is er tijd om het aanzoek te doen in intieme setting.
  Wil je meer weten over de mogelijkheden om in het water met dolfijnen exclusief te reserveren neem dan contact op door je vraag met telefoonnummer te mailen naar [email protected]

 • Kunnen dolfijnen bijten of slaan?

  Veiligheid van mens en dier staat voorop. Dolfijnen blijven natuurlijk dieren die onverwachte bewegingen kunnen maken. Denk aan de paartijd waarbij een mannetje andere gedachten heeft of jonge dolfijnen die alles willen ontdekken. Het programma wordt begeleid door ons professionele team. Zij kennen de dolfijnen als geen ander en kunnen adequaat anticiperen op signalen van de dolfijnen.

 • Wat gebeurt er als de dolfijnen niet naar de deelnemers komen of een programma niet lukt?

  Meedoen aan het programma is geen garantie voor het aanraken van dieren. Wanneer de dieren aangeven niet te willen meedoen dan kunnen en willen wij daarin niet ingrijpen. Echter in de afgelopen 15 jaar is dit nog niet voorgekomen.
  Wanneer een programma niet door kan gaan door bijvoorbeeld een geboorte of onweer, dan bieden wij een passende oplossing ter compensatie.

 • Is er tijdens het programma wel eens iets mis gegaan?

  Er zijn tijdens de programma’s geen noemenswaardige ongelukken gebeurt, noch bij de dolfijnen noch bij de deelnemers. Toch blijven wij veiligheid een belangrijk aandachtspunt vinden.

 • Deelname aan het programma kost €75,- of €130,- per persoon exclusief entree. Waar zijn deze prijzen op gebaseerd?

  De prijs van de programma’s is in lijn met onze inspanningen en investeringen. Het programma vergt veel voorbereiding en is een arbeidsintensieve aangelegenheid. Daarnaast is geïnvesteerd in speciale voorzieningen. Maximaal 6 personen nemen deel aan het programma waardoor het een zeer intensieve, maar ook unieke belevenis is.

 • Wat maakt het programma in Harderwijk uniek ten opzichte van andere zwemprogramma’s wereldwijd?

  In het Dolfinarium komen de dieren dichtbij door de unieke opzet van het programma (in het water maar niet zwemmend). Ook de persoonlijke aandacht en uitleg wordt zeer gewaardeerd. Het contact met dieren is iedere keer anders en dat maakt elk programma uniek.

 • Gaat het Dolfinarium haar dieren steeds meer commercieel exploiteren?

  Nee, de programma’s zijn een uitstekende aanvulling op onze bestaande activiteiten en we voorzien hiermee in een behoefte. Uiteraard staan in het Dolfinarium de dieren centraal. De programma’s zijn met uiterste zorg opgezet waarbij het startpunt altijd het welzijn van de dieren is. De dolfijnen bepalen zelf of ze dichterbij deelnemers willen komen.

 • Is het programma niet schadelijk voor de dolfijnen?

  We zouden uiteraard niet aan dit programma begonnen zijn, als er enige twijfel bestond over de schadelijke effecten voor de dieren of mensen. Het hele programma is zodanig samengesteld dat de dieren volledig in hun waarde worden gelaten. In de afgelopen 15 jaar is gebleken dat de programma’s juist zorgen voor afwisseling in het dagprogramma van de dieren. Het onderzoek: “A Retrospective Study of Bottlenose Dolphins Participating in In-Water Interactive Programs Showing an Overall Absence of Clinical and Subclinical Respiratory Disease,” ondersteunt dat het programma niet schadelijk is voor dolfijnen.

 • I do not speak and understand Dutch or English, is this really mandatory or can I still participate in the program?

  For our regular programs it is mandatory to speak and understand Dutch or English. It is important to be able to understand the instructions for your own safety and the safety of our animals.

 • Overige vragen

  Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op: 0341 – 467 460 of [email protected]