De voorstelling ‘Kleine Dolfijn’ – Ontdek de bruinvissen

Ontmoet de ‘kleine dolfijn’ in het echt: in het Dolfinarium maak je kennis met de bruinvissen tijdens deze educatieve presentatie.

Heb jij het lieve, kleine ‘dolfijntje’ al gespot? De vrolijke bruinvissen lijken namelijk wel op tuimelaar dolfijnen, maar ze zijn toch nét even anders. En er is meer misleidend… Wist je dat de bruinvis een naam heeft die eigenlijk helemaal niet bij hem past? Het is namelijk geen vis en hij is ook niet bruin. Benieuwd hoe deze dieren er wel uitzien? Kom dan snel meer leren in deze educatieve voorstelling.

Kijk die bruinvissen eens zwemmen in deze leerzame voorstelling…

Hoewel de leuke en vooral schattige bruinvissen nauw verwant zijn aan dolfijnen, zijn dit het dus officieel gezien niet. Wel zwemmen ze net zo soepel door het water én kunnen ze best hoog springen. In de voorstelling zie je de dieren spelen en vissen vangen zoals ze dat in de Noord- en Waddenzee ook doen. En vissen vangen gaat ze goed af: ze hebben 80 tot 100 kleine, puntige tandjes die ze gebruiken om de glibberige vis te pakken. Kauwen doen ze er alleen niet mee: ze slikken ‘m in één keer door. Hap, slik, weg… Dat gaan snel!

Het verkeerde lekkere hapje?

Zelf worden ze helaas ook wel eens gezien als lekker hapje, namelijk door orka’s, haaien en zelfs door grijze zeehonden. Plastic vormt ook een groot gevaar. Bruinvissen kunnen daarin vast komen te zitten of zien het aan als voedsel. Levensgevaarlijk dus.

In de voorstelling ‘Kleine Dolfijn’ gaan we samen op reis om onze eigen ‘Nederlandse dolfijn’ (want zo wordt hij ook weleens genoemd) te leren kennen. We duiken onder in de Noord- en Waddenzee en ontdekken dat hun leven zowel hoogtepunten als dieptepunten (of gevaren) kent. Duik jij met ons mee?

Benieuwd naar de presentatie?

De Kleine Dolfijn is vrij toegankelijk voor alle bezoekers op ons park!

Koop hier jouw tickets

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium

Reserveer jouw bezoek!

Reserveer nu jouw bezoek voor seizoen 2022 en ontdek de wondere waterwereld van héél dichtbij!

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C