Dolfinarium – een heel bijzondere dierentuin

Het Dolfinarium is een wel heel speciale dierentuin… Het is namelijk het grootste zeezoogdierenpark van Europa. In ons themapark staat de onderwaterwereld centraal, en dat merk je terug in de kennis en passie die we hebben voor de zee en alles wat daarin leeft. Nergens anders zie je zo veel bijzondere zeezoogdieren bij elkaar. Bij ons ontmoet je bruinvissen, walrussen, zeehonden, zeeleeuwen, roggen en haaien. Bovendien is het Dolfinarium het enige dierenpark in Nederland waar je oog in oog komt te staan met tuimelaar dolfijnen!

In het Dolfinarium kom je dichter bij de dieren dan je ooit zou durven dromen. Voer de krabben in de Krabbenkust en steek je handen in het water om een haai te aaien in het Roggenrif. Ook zijn er volop voorstellingen waarin je je onderdompelt in de wonderlijke wereld van dolfijnen, zeeleeuwen of walrussen – figuurlijk dan.

Tegelijkertijd is het Dolfinarium zoveel méér dan een dierentuin. Het is een echt outdoor-park, er zijn volop speeltuinen en we hebben zelfs een eigen strand. In het overzichtelijke park is bovendien genoeg plek om te relaxen en hebben we verschillende kiosken met ruime keuze aan eten en drinken. In het Dolfinarium is dus van alles te doen: bereid je bezoek alvast voor. De voorpret begint hier!

Op zoek naar een veilig en uniek uitje?

Kom dan de dieren in het echt ontmoeten! Online bestel jij jouw kaartjes voor een voordelig uitje.

Waar wacht jij nog op?

De geschiedenis van de dierentuin

Al in 1955 werden de eerste plannen voor het Dolfinarium gemaakt. Ondernemer Frits den Herder had een uit de hand gelopen ‘verzameling’ zee(zoog)dieren. En zijn broer Coen was eigenaar van de lokale rederij en de speeltuin in Harderwijk. Een perfect duo om een zeezoogdierenpark te beginnen! Samen bouwden ze in Harderwijk een bassin voor het houden van dolfijnen en andere zeezoogdieren. En in 1965 was het grote moment daar: ze openden het eerste dolfinarium van Nederland voor het grote publiek.
Vandaag de dag is het Dolfinarium nog steeds uniek in Nederland, omdat het de enige plaats is waar je dolfijnen van dichtbij kunt ontmoeten. In Europa is deze dierentuin bijzonder door de kwaliteit, kwantiteit en diversiteit van het dierenaanbod. Frits had met het oprichten van het Dolfinarium een duidelijk doel voor ogen: ervoor zorgen dat het Nederlandse volk respect en ontzag krijgt voor de meest bijzondere en mythische zeezoogdieren. En daar zetten we ons nog steeds elke dag met veel passie en plezier voor in.

Waar het Dolfinarium als dierentuin voor staat

Dolfinarium is een dierentuin met zeezoogdieren die mens en natuur op een interactieve manier in een unieke waterwereld dichter bij elkaar wil brengen. Want pas wanneer mensen geïnspireerd raken door de natuur, zullen zij hier beter zorg voor kunnen dragen. Dit is essentieel voor de toekomst van onze kwetsbare aarde.
Door het nauwe contact tussen mens en dier bevordert Dolfinarium de kennisoverdracht van de zeezoogdieren, het belang van natuurbehoud en zorg voor het milieu. Door dit te combineren met een ontspannen dag uit vol plezier, heeft het Dolfinarium als doel om haar gasten een onvergetelijk dagje uit te bezorgen.
We blijven ons ontwikkelen als een vooraanstaand gethematiseerd zeezoogdierenpark met de combinatie van waterattracties. De omgang met zeezoogdieren, onze gastvrijheid en de combinatie van plezier en educatie maken ons uniek als dierentuin. Klik hier om meer te lezen over onze missie en visie.

Voordelig naar de dierentuin?

Kom jij ook naar het Dolfinarium? Profiteer dan van korting! Ontdek onze kortingskaartjes.

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C