Spelend leren

De spetterende shows en voorstellingen zijn natuurlijk fantastisch, maar wist je dat je ook heerlijk kunt spelen en ravotten in het Dolfinarium? Er is hier van alles te ontdekken.

Roggenrif

In het Roggenrif proef en ruik je de zee. Je leert er al spelend alles over de dieren die in onze eigen Noordzee leven. Dieren die opvallen omdat ze er bijvoorbeeld vreemd uitzien, of op een bijzondere manier leven. Je ziet ze in grote aquaria, die wij het Zomerhotel en het Winterhotel noemen. In het Noordzee-Laboratorium kun je spannende proefjes doen en bijzondere vissoorten, zeeanemonen, zeesterren en zeepaardjes bewonderen!

Haaibaai

Achterin het Roggenrif vind je de spiksplinternieuwe Haaibaai. Bekijk de eieren van verschillende haaien en roggen en ontdek de oudste haaiensoorten ter wereld! Wist jij dat er dieren zijn die bedreigd worden, door bepaalde visserij of vervuiling? Jij kunt deze dieren helpen! Hoe? Dat kom je te weten in de Haaibaai.

Onder Odiezee

Onder water zonder luchtflessen en duikbrillen? Het kan in het Dolfinarium. In Onder Odiezee daal je af naar een onderwaterruimte en word je vanachter een 60 meter lange glazen wand continu vermaakt door de rondzwemmende dolfijnen en walrussen. De dieren uit de Odiezee zijn heel nieuwsgierig. Ze komen graag dicht naar het glas om ook jou eens goed te bekijken.

Krabbenkust

In de Krabbenkust kun je op zoek gaan naar krabben, kreeften, anemonen en bijzondere vissen. Als je de spannende ontdekkingsroute over de stapstenen maakt, kun je de dieren zelfs nóg beter bekijken. Durf je dat?

Waterpret

Het is bijna zover… Deze zomer kun je naar Dolfinariums nieuwe waterattractie ‘Waterpret‘! In deze waterspeeltuin kun je je helemaal uitleven op heel veel waterglijbanen. Roetsj op hoge snelheid naar beneden of glij nog een rondje door de kronkelende baan. Durf jij ze allemaal uit te proberen?

Ook de kleinsten* kunnen heerlijk spelen en spetteren op de speciale kleine glijbaan. Neem dus je zwemspullen mee!

Strand en speeltuinen

Kruip in de wereld van de zee en verzin je eigen stoere zeeverhaal in één van de speeltuinen in het park! Maar wist je dat je ook écht in het water kunt spelen? Het Dolfinarium ligt aan het Veluwemeer en heeft een eigen strand. Lekker ravotten in het zand of maak een wandeling langs het water!