Make-a-Wish Nederland

Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.

Een veelgevraagde wens is een ontmoeting met een dolfijn. Dolfinarium werkt al jarenlang mee aan diverse wensvervullingen maar sinds 2014 biedt Dolfinarium een speciaal maatwerkprogramma zodat wenskinderen in het water dolfijnen kunnen ontmoeten. Enkel en alleen door de intensieve samenwerking is dit speciale programma mogelijk: Make-a-Wish Nederland beschikt over de kennis om de zieke kinderen en familie te begeleiden, Dolfinarium beschikt over de expertise om ontmoetingen met dolfijnen mogelijk te maken.

Wenskind

In het water komt het wenskind oog in oog met een dolfijn. De dolfijnenverzorger wordt de personal assistant van het wenskind. Tijd om als verzorger aan de slag te gaan! Wat is er leuker dan zelf een spel te bedenken samen met de dolfijn of het hele lichaam controleren? Via handgebaren kan het wenskind gedragingen vragen aan het dier en daarna belonen met een knuffel, vis of ijsblokjes. Wat er gebeurt bepalen kind en dier samen tijdens hun unieke ontmoeting. Meer weten of wil je Make-a-Wish Nederland steunen, ga dan naar de website: http://makeawishnederland.org/.