Schoolreisje basisschool

Direct reserveren

Tarieven

Bij het Dolfinarium gaan plezier en educatie hand in hand. Daarom rekenen wij voor basisscholen met zeer voordelige tarieven. We benoemen een aantal veel gekozen opties:

Prijzen t/m 3 november 2024*

 • Entreetarief: €10,95 p.p.
 • Spetterpakket: vanaf €14,95 p.p.
 • Educatief lesprogramma: €1,50 p.p.

Benieuwd naar al onze mogelijkheden? Bekijk de prijslijst.*

Vroegboekprijzen seizoen 2024*

 • Entreetarief: €9,95 p.p. (te boeken vóór 1 april 2024)
 • Educatief lesprogramma: €1,50 p.p.

*Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud

Op schoolreis bij het Dolfinarium heb je toegang tot het park met alle dierenvoorstellingen, speeltuinen, het strand en bij lekker weer ons waterpark Waterpret.

Openingstijden

Klik hier voor de actuele openingstijden.

Waterpret opening

Wanneer de temperatuur hoger is dan 20 graden Celsius zal Waterpret geopend worden, dit kan van dag tot dag verschillen.

Parkeren schoolbus

Nabij de ingang van het Dolfinarium is er voor bussen de mogelijkheid om de leerlingen weg te brengen. Vanaf hier is het slechts twee minuten lopen tot de hoofdingang van het park. De schoolbussen kunnen vervolgens op de Zonneweide (P8) geparkeerd worden. Check hier voor de parkeerinformatie.

Vragen

Neem voor vragen gerust contact met ons op via [email protected] of op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 op 0341- 467 460

Het Dolfinarium: jouw leukste schoolreisje ooit

Ben jij op zoek naar een leuk schoolreisje? Op een hele bijzondere locatie? Op het Dolfinarium dompelen kinderen zich een hele dag lang onder in de unieke onderwaterwereld van de zee. Met acht superleuke dierenvoorstellingen met bijzondere zee (zoog) dieren als dolfijnen, walrussen, zeeleeuwen, zeehonden en roggen & haaien, vier stoere speeltuinen, en bij mooi weer de spetterende waterglijbanen van Waterpret, hebben de kinderen de dag van hun leven!

Spelen, leren, spetteren en thuiskomen als een echte oceaanbeschermer! 

Tijdens het schoolreisje op het Dolfinarium worden werkelijk al jouw zintuigen geprikkeld: jij ziet alle dieren van heel dichtbij! Bij de glaswand in onder Odiezee sta jij met je hele klas oog in oog met dolfijnen en walrussen. In de voorstellingen zie je springende dolfijnen en logge walrussen naar beneden rollen. En hoor jij de bulderende zeeleeuwen ook? De roggen en haaien mag je zelfs met je eigen hand aaien. Voel maar als je durft!

Door het educatieve karakter van de superleuke voorstellingen leren de kinderen spelenderwijs over de dieren en de natuur. Wist je dat er steeds meer plastic soep in de oceaan is? In de indrukwekkende dolfijnenvoorstelling Oceanica in de grote koepel op het park, leer je alles over de natuurlijke en onnatuurlijke bedreigingen voor dolfijnen in de natuur. In de onderbouw ga jij met jouw dierenpaspoort op speurtocht langs alle dieren in het park. En in de bovenbouw kun jij met jouw klas het educatief lesprogramma boeken, waarbij jullie op bezoek gaan bij twee diersoorten. Wat vertel jij je familie als je weer thuis bent?

Spelen met de hele klas

Samen spelen met de hele klas in maar liefst vier grote, stoere speeltuinen. Met zijn allen klimmen op de hoge loopbrug, glijden van de lange glijbaan, draaien op de draaischijf en tokkelen over de kabelbaan. Bij mooi weer roetsj jij misschien wel met je klasgenoten van de waterglijbanen van Waterpret af. Dat is een dag lang spelen en doen. Zoek jij een schoolreisje dat de klas verbindt? Ga dan naar het Dolfinarium!

Afbeelding bij Dierenpaspoort

Dierenpaspoort

Als leergierige ontdekkingsreiziger kun jij jouw geluk niet op. Verken het park met het Dolfinarium dierenpaspoort en beantwoord samen met jouw klasgenoten de quizvragen over alle dieren.

Afbeelding bij Educatieve lesprogramma’s

Educatieve lesprogramma's

Met het educatief lesprogramma ga je met je klas en verzorgers op bezoek bij twee diersoorten. Op een actieve manier leer je samen met de verzorgers nog meer over Walrussen & Dolfijnen, Bruinvissen & Zeehonden of Roggen & Haaien.

Veelgestelde vragen

Zijn er extra lesprogramma's voor basisscholen?

Voor basisscholen bieden we diverse programma’s aan. Zo heb je voor slechts €1,50 p.p. een educatief lesprogramma. Het lesprogramma duurt 35 minuten en wordt begeleid door een van de verzorgers. Er zijn drie verschillende programma’s: Walrussen & Dolfijnen, Bruinvissen & Zeehonden of Roggen & Haaien. Na afronding ontvangen de leerlingen het diploma ‘Beschermer van de Oceaan’.

Voorwaarden:

– De programma’s combineren is niet mogelijk.
– Reserveren is noodzakelijk.
– Minimaal vijftien, maximaal honderd kinderen per programma.
– Het Dolfinarium bepaalt de indeling en het tijdstip op basis van beschikbaarheid.
– Er kunnen meerdere scholen/klassen tegelijk in een sessie worden ingeboekt.

Planning

Bij het inplannen van de bijgeboekte extra’s houden wij zoveel mogelijk rekening met de tijden van de verschillende hoofdvoorstellingen. Hierdoor is het niet mogelijk om (vooraf) een voorkeur voor een bepaalde tijd aan te geven. Na aankomst ontvang je bij het afhandelen van de betaling informatie over het tijdstip en de verzamel-locatie.

Kan ik lunch bijboeken?

Ja! Op het Dolfinarium bieden wij diverse lunchdeals aan, je vind onze speciale scholenprijzen in deze prijslijst.

  Afhalen

  Je ontvangt per bijgeboekt horeca-arrangement één groepsvoucher met daarop het exacte tijdstip en de afhaallocatie. Horeca-arrangementen dient de groep in één keer af te halen. Het arrangement wordt op eigen gelegenheid genuttigd aan openbare picknicktafels (in de buitenlucht) op het park. Er kunnen geen tafels en stoelen voor de groep gereserveerd worden.

  Bij het inplannen van de bijgeboekte extra’s houden wij zoveel mogelijk rekening met de tijden van de verschillende hoofdvoorstellingen. Hierdoor is het niet mogelijk om (vooraf) een voorkeur voor een bepaalde tijd aan te geven. Na aankomst ontvang je bij het afhandelen van de betaling informatie over het tijdstip en de afhaal-locatie.

  (Dieet)wensen / glutenvrij

  Geef dieetwensen uiterlijk 10 werkdagen voor bezoek aan ons door zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

  Wanneer moet ik het definitieve aantal doorgeven en hoe wordt de betaling geregeld?

  Definitieve aantallen

  Het definitieve aantal personen en eventuele wijzigingen in gereserveerde artikelen dien je uiterlijk 10 werkdagen voor aankomst aan het Dolfinarium per e-mail door te geven: [email protected]

  Deze definitieve aantallen zijn bindend voor de rekening en gelden voor zowel de entreekaarten als voor bijgeboekte extra’s.

  Aankomst en afhandeling betaling

  Bij aankomst meldt de groep zich bij de kaartcontrole. Hier worden de aantallen geteld. De genoteerde aantallen zijn bindend voor de rekening. De begeleider kan vervolgens bij de receptie de betaling afhandelen. Ondertussen kan de groep alvast het park op. Bij het afhandelen van de betaling kun je ook een telefoonnummer achterlaten van een van de begeleiders voor eventuele calamiteiten.

  Waar mag de groep zich melden bij aankomst? Is daar een plek om tassen achter te laten?

  Aankomst

  Bij aankomst meldt de groep zich bij de kaartcontrole. Hier worden de aantallen geteld. De genoteerde aantallen zijn bindend voor de rekening. De begeleider kan vervolgens bij de receptie de betaling afhandelen. Ondertussen kan de groep alvast het park op. Bij het afhandelen van de betaling kun je ook een telefoonnummer achterlaten van een van de begeleiders voor eventuele calamiteiten.

  Tassen

  Dolfinarium heeft geen verzamelpunt voor tassen en andere meegebrachte spullen. Via de receptie zijn op de dag van bezoek op basis van beschikbaarheid groepskluizen te huur. Indien jullie geen gebruik maken van een kluis, adviseren wij dat iedereen zijn spullen bij zich houdt.

  Wat zit er inbegrepen bij de entree?

  Inbegrepen

  Inbegrepen bij de entree zijn toegang tot het park, alle voorstellingen & presentaties, de speeltuinen, het strand en de attractie Waterpret (mits geopend).

  Voorstellingstijden

  De voorstellingstijden hangen onder meer af van de weersomstandigheden en de verwachte drukte. Hierdoor wisselen de tijden van de diverse voorstellingen iedere dag. Hoe laat de verschillende voorstellingen beginnen is daarom pas op de dag van jullie geplande bezoek bekend. Bij de kaartcontrole ontvangen jullie een plattegrond met het tijdenschema. Alvast bekijken waar de voorstellingen zijn kan via onze digitale plattegrond.

  Voorstellingen / presentaties zijn op eigen gelegenheid te bezoeken. Uitzondering hierop is de dolfijnenvoorstelling ‘Oceanica’.  Op drukke schoolreisdagen geven wij scholen meestal een adviestijd voor deze voorstelling. Wij houden hierbij uiteraard zoveel mogelijk rekening met tijden van eventuele bijgeboekte extra’s of vertrek.

  Waterpark Waterpret

  Waterpark Waterpret heeft een waterspeeltoestel en waterglijbanen voor verschillende leeftijden (vanaf 3 jaar). Waterpret is bij buitentemperaturen van 20 ℃ of hoger (onder voorbehoud) geopend. Uiteraard onder toezicht van Dolfinariummedewerkers. Desondanks vragen we jullie om de leerlingen onder toezicht van de begeleiders bij Waterpret te laten spelen. Bij Waterpret is zwemkleding verplicht. Omkleedruimtes en toiletten zijn aanwezig.

  Verzamelpunten en andere reglementen

  Verzamelpunten

  Dolfinarium heeft verschillende picknickplaatsen die vrij te gebruiken zijn als lunchplek of als bijvoorbeeld een verzamelpunt. Het is niet mogelijk om plekken te reserveren in één van onze horecalocaties (zowel binnen als op het terras). Deze zijn uitsluitend bedoeld voor de daghoreca. Daarnaast is het niet toegestaan om binnenlocaties (zoals Onder Odiezee) als verzamelpunt te gebruiken.

  Parkreglementen

  Om jullie bezoek en dat van onze overige bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken en omdat het welzijn van onze dieren zeer hoog in het vaandel staat, heeft Dolfinarium een parkreglement opgesteld. Bij het betreden van het park gaan jullie akkoord met dit reglement.

  Begeleiders zijn verantwoordelijk voor het gedrag van de kinderen. Het is verboden in de leefgebieden van onze dieren te komen: blijf op de looppaden. Kom niet achter de hekken. Het is niet toegestaan om dieren op welke wijze dan ook te voeren. Afval is erg gevaarlijk voor onze dieren. Voorkom dat afval in een van onze dierenverblijven terecht komt; gooi afval in een van de vele prullenbakken.

  Mijn vraag staat er niet tussen

  Neem eens een kijkje op onze webpagina met de meest gestelde vragen.

  Mocht je op de webpagina geen antwoord vinden op je vraag, neem dan gerust contact op met de afdeling reserveringen: [email protected]

  Volg Dolfinarium
  op social media!

  Dolfinarium
  Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
  Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C