Overleg wordt publiciteitsstunt

Geplaatst op 1 juni 2016

Op 3 januari 2016 is er contact geweest tussen Janet Mulder en burgemeester Van Schaik van Harderwijk. Doel was om een afspraak te maken tussen de dierenactivisten en het Dolfinarium. Insteek van de afspraak was een open en inhoudelijke discussie over elkaars standpunten. Expliciet is er met de burgemeester duidelijk afgesproken dat het geen publiciteitsoffensief van een van de partijen zou worden.

Vanmiddag heeft de afspraak plaatsgevonden en bleek dat de activisten zich niet aan de gemaakte afspraken wensten te houden. De activisten waren met meer dan het vooraf aangekondigde aantal personen. Ook hebben de activisten zich niet gehouden aan de afspraak om geen camera’s of filmploegen mee te nemen. Kennelijk was men niet uit op een open en inhoudelijke dialoog maar op een behoorlijke publiciteitsstunt.

De burgemeester heeft op dat moment besloten de afspraak te cancelen en de de beoogde dialoog niet door te laten gaan. Uiteraard hebben wij als Dolfinarium dit besluit gesteund.

We betreuren het feit dat de activisten wederom een kans laten liggen om inhoudelijk met ons van gedachten te wisselen. Ondanks het feit dat zowel de gemeente Harderwijk als het Dolfinarium geen respect kan hebben voor deze manier van handelen van de activisten, blijven wij als Dolfinarium open staan voor een inhoudelijke discussie in de toekomst en blijven de activisten welkom een kijkje in ons park te nemen zowel voor als achter de schermen.