Aanmelden Dag van de Zeebiologie

Wist je dat meer dan 70% van de Aarde is bedekt met water? Onze zeeën, rivieren, oceanen en meren zijn rijk aan ontzettend veel mooie natuur. Toch is de onderwaterwereld voor velen iets onbekends. Wij vinden het belangrijk dat meer mensen zich bewust worden over hoe bijzonder, interessant en belangrijk de natuur onder water is. Daarom organiseert Dolfinarium op vrijdag 26 mei de dag van de Zeebiologie. Tijdens deze dag krijgen leerlingen uit groep 6,7 en 8 van het basisonderwijs de kans om zich een dag geheel onder te dompelen in de wereld van de zee. Door middel van leuke activiteiten en demonstraties brengen we de onderwaternatuur dichtbij. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een demonstratie visanatomie. Hoe werken die kieuwen van een vis nou precies?
  • Het Evolutiespel. Leer hoe dolfijnen zich door de jaren heen hebben ontwikkeld.
  • Strandjutten: Welke schatten uit de natuur zijn er te vinden op het strand?
  • Oceaan Detectives: Ga als een echte speurneus te werk en kom erachter van welk dier die gekke schedel toch is.

De dag wordt afgesloten met een bijzonder kindercollege in DolfijndoMijn over wetenschappelijk onderzoek bij dolfijnen door onderzoeker Coen Elemans. Wil jij weten hoe wij het mysterie van hoe dolfijnen hun stem gebruiken hebben ontrafeld? Dan mag je deze presentatie niet missen!

Deelname is gratis voor schoolklassen, en inclusief toegang tot het park. Er zijn echter beperkt plaatsen beschikbaar, wees er dus snel bij!

Inschrijving voor de dag van de Zeebiologie is gesloten. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C