Adres, route & parkeren

Bezoekadres Dolfinarium: Strandboulevard Oost 1 3841 AB Harderwijk Klik hieronder op routebeschrijving om je route te plannen. Je kunt de routebeschrijving ook printen.

Parkeren

Er zijn bij het Dolfinarium ruime gemeentelijke parkeerterreinen waar je kunt parkeren tegen betaling vooraf.

Wanneer je Harderwijk binnen rijdt, word je via bebording verwezen naar het juiste parkeerterrein. De parkeerplekken aan de boulevard zijn enkel kort parkeren (max. 3 uur), voor de hoofdingang van het Dolfinarium bevinden zich wel enkele parkeerplekken voor mindervaliden.

Daggasten voor het Dolfinarium kunnen de hele dag parkeren op de Lelykade (P2). Vanaf de Lelykade is het Dolfinarium op loopafstand via de ophaalbrug.

Een dagkaart kost € 8,50 en is niet bij de kassa’s van het Dolfinarium te koop. Deze is alleen verkrijgbaar bij de parkeerautomaten op de parkeerterreinen, waar je kunt betalen met gepast muntgeld en pinpas (ook Dip & Go is mogelijk, betalen zonder je pincode). Daarnaast is het mogelijk om de parkeerkosten te betalen door gebruik te maken van verschillende apps zoals Yellowbrick of Parkmobile. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Gemeente Harderwijk.

Zodra je Harderwijk binnenrijdt, volg dan niet je navigatie, maar let goed op de verkeersborden die je naar de parkeerplaats wijzen. Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe Boulevard, daardoor kan de parkeersituatie dagelijks anders zijn.

Meer informatie over de gemeentelijke parkeerplaatsen in Harderwijk vind je op de website van Stadstoezicht en Gemeente Harderwijk.

Parkeerplaatsen mindervaliden

Als je beschikt over een officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kun je je auto bij de ingang van het Dolfinarium parkeren. Om hier te komen volg je de borden “voetgangers Dolfinarium”. Je rijdt vervolgens een stuk over de boulevard en slaat dan rechtsaf over de brug (ter hoogte van de oude stadspoort) en vervolgens rij je recht op de ingang van het Dolfinarium af. Als je de ingang een klein stukje voorbij rijdt vind je aan de rechterkant onze parkeerplaatsen voor mindervaliden.

Openbaar vervoer

Als je met de trein komt, stap dan uit in Harderwijk (NS Station). Van het station naar de Boulevard (Dolfinarium) kun je de volgende buslijnen nemen: 103, 142, 144, 147, 148 en 159. Vanaf bushalte ‘Dolfinarium’ is het nog vijf minuten lopen naar het park.

Plan mijn reis   Postadres Dolfinarium: Dolfinarium Postbus 9114 3840 GC Harderwijk T. 0341-467 467 [email protected]   Adres Aspro Parks: ASPRO PARKS Calle Oquendo, 23 28006 Madrid www.asproparks.com