Adres, route & parkeren

Bezoekadres Dolfinarium: Zuiderzeeboulevard 22, 3841 WB Harderwijk*. Zodra je Harderwijk binnenrijdt, volg dan niet je navigatie, maar let goed op de verkeersborden die je naar de parkeerplaats wijzen.

*Ons adres is recent gewijzigd. Mocht jouw navigatiesysteem ons nieuwe adres niet herkennen, zoek dan op Strandboulevard Oost 1 te Harderwijk.

Plan je route

Wegwerkzaamheden

Vanaf zaterdag 27 april 08:30 tot en met zondag 5 mei voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de A28 ten zuiden van Harderwijk. Vanwege deze werkzaamheden wordt het verkeer tussen afrit 11 (Harderwijk-Zuid) en afrit 10 (Strand Nulde) over versmalde rijstroken geleid en geldt er een maximum snelheid van 70 km/h. Tijdens de spits kan de extra reistijd oplopen tot 30 minuten.

Klik hier voor meer informatie.

Parkeren

Er zijn nabij het Dolfinarium ruime gemeentelijke parkeerterreinen waar je kunt parkeren tegen betaling vooraf. Wanneer je Harderwijk binnen rijdt, word je via bebording verwezen naar het juiste parkeerterrein.

De parkeerplekken aan de boulevard zijn enkel kort parkeren (max. 3 uur), voor de hoofdingang van het Dolfinarium bevinden zich enkel parkeerplekken voor mindervaliden.

Daggasten voor het Dolfinarium kunnen de hele dag parkeren op de Lelykade (P2). Vanaf deze parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Dolfinarium.

Bezoekers die slecht ter been zijn, maar geen officiële gehandicaptenparkeerkaart hebben, kunnen eventueel afgezet worden bij de ingang van het Dolfinarium. De auto dient daarna wel op P2 geparkeerd te worden.

Een dagkaart kost € 9,00 en is niet bij de kassa’s van het Dolfinarium te koop. Deze is alleen verkrijgbaar op de parkeerterreinen, bij de parking medewerkers kun je alleen betalen met pinpas of creditcard. Betalen met muntgeld is alleen mogelijk bij de parkeerautomaten. Daarnaast is het mogelijk om de parkeerkosten te betalen door gebruik te maken van verschillende apps zoals Yellowbrick of Parkmobile. Kijk voor meer informatie over het parkeren op de website van Gemeente Harderwijk.

Parkeerplaatsen voor mindervaliden

Als je beschikt over een officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kun je je auto bij de hoofdingang van het Dolfinarium parkeren. Om hier te komen steek je de brug over naar het Dolfinarium-eiland en ga je richting de Strekdam. Vervolgens sla je linksaf over de busbaan, richting de hoofdingang. De parkeerplaatsen voor mindervaliden vind je aan de linkerkant.

Parkeerplaatsen voor touringcars en bussen

Kom je met een touringcar naar het Dolfinarium, dan kun je met de bus doorrijden tot aan de uitstaphaltes aan de Strekdam. Vanaf de uitstaphalte is het twee minuten lopen naar de ingang van het park. De bussen kunnen vervolgens geparkeerd worden op de gemeentelijke parkeerplaats Flevoweg (P3). Deze parkeerplaats is gratis voor touringcars.

Openbaar vervoer

Als je met de trein komt, stap dan uit in Harderwijk (NS Station). Van het station naar de Boulevard (Dolfinarium) kun je de volgende buslijnen nemen: 103, 142, 144, 147, 148 en 159. Vanaf bushalte ‘Dolfinarium’ is het nog tien minuutjes lopen naar het park.

Plan mijn reis met het ov