Een veilig en verantwoord bezoek voor het hele gezin!

Update: 10 juli 2021

De afgelopen maanden is er veel veranderd door alle coronamaatregelen in Nederland. Wij begrijpen dat je jouw bezoek aan het Dolfinarium daarom ook zo veilig en verantwoord mogelijk met jouw gezin en gezelschap wilt ondernemen. Daarom hebben wij een werkwijze vastgelegd die het mogelijk maakt om nog steeds het leukste dagje uit te beleven. Met een veilig bezoek op 1,5 meter afstand dompel jij jezelf onder in de prachtige onderwaterwereld zoals je altijd van ons gewend bent geweest!

Het Dolfinarium is een overzichtelijk park in de buitenlucht waar er veel ruimte is om te bewegen tussen de dierenverblijven en de speeltuinen. Daarom hebben wij alle vertrouwen dat dit in de nieuwe situatie een voordeel kan zijn voor jou en je gezin.

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht op ons park, ook niet in de overdekte locaties.

Wat gaat er veranderen?

Natuurlijk is het wel wat anders dan wat je normaal gewend was. Als je 1,5 meter afstand van elkaar houdt, kunnen er niet zoveel mensen tegelijkertijd in het park zijn. We hebben een beperkte capaciteit per dag. Dat betekent dat je vooraf gaat kiezen wat jouw bezoekmoment wordt.

Bij de entree ontvang je het tijdschema van de voedersessie en presentaties. De verzorgers vertellen je alle ins- en outs over de dieren, terwijl jij ze allemaal van dichtbij kunt bewonderen.

Daarnaast ontvang je bij de entree een toegangsticket voor onze dolfijnenvoorstelling Oceanica. Je kunt niet vooraf voor een bepaald tijdstip reserveren, op het ticket dat je ontvangt staat de tijd van de voorstelling.

Kinderen tot 18 jaar kunnen zich vrij bewegen in de speeltuinen, eventueel onder begeleiding van een volwassene.

Voor een hapje en een drankje blijven we je uiteraard lekkere versnaperingen aanbieden. Voor de lekkerste broodjes of snacks kun je terecht bij verschillende locaties op het park.

Wij vragen je om zo veel mogelijk contactloos te betalen via pin of mobiele telefoon. 

Voor groepsreserveringen en zakelijke evenementen starten we voorzichtig weer op. Nieuwe aanvragen worden beoordeeld binnen de nieuwe 1,5 meter werkwijze. Neem contact met ons op via [email protected] of bel tijdens kantooruren naar 0341-467460 voor de mogelijkheden.

Meisje met walrus

Hoe plan ik mijn dagje Dolfinarium?

Er is nu een beperkte capaciteit op het park. We ontvangen maar een beperkt aantal bezoekers en alleen met een online reservering. Om alle verwachte bezoekers op de verschillende momenten in te kunnen plannen, moet je je vooraf aanmelden voor je bezoek. Dit doe je door een online reservering te maken in onze ticketshop. Neem je entreebewijs mee: bij de toegangspoort scannen we je je entreebewijs van je telefoon of van een print.

Heb je een abonnement of heb je al eerder een kaartje van het Dolfinarium gekocht, dan kan je niet zoals normaal op ieder gewenst moment langskomen. Ook dan vragen we je om online te reserveren voor een bezoek aan het park.

Let op: je kunt alleen toegang krijgen als je het oorspronkelijke entreebewijs mét je reserveringsbewijs bij je hebt. Dit is per persoon, dus neem voor ieder lid van het gezelschap dit entreebewijs met reserveringsbewijs mee! Bij de toegangspoort scannen we je je entreebewijs én je reserveringsbewijs van je telefoon of van je 2 prints.

Helaas kunnen we op dit moment geen kortingsbonnen verwerken. Via deze pagina kun je volgen of dat op een later moment alsnog mogelijk zal zijn.

Lees hier alle praktische informatie

Wat kan je van ons verwachten?

Met alle maatregelen zorgen wij voor een veilige en volledige dag voor onze bezoekers.

Een veilig dagje samen uit:

 • 1,5 m afstand tussen huishoudens
 • Extra hygiëne maatregelen (we desinfecteren belangrijke contactpunten en hebben centrale desinfectiepunten)
 • Voldoende en heldere informatievoorziening

Een volledig dagje samen uit:

 • Je kunt alle dieren van het Dolfinarium zien. Er zijn doorlopend voedersessies en presentaties.

Wat verwachten wij van jou?

Voor een veilig en volledig dagje uit, hebben we ook jouw medewerking nodig!

Hanteer de RIVM richtlijnen voor en tijdens je bezoek:

 • Kom niet als je last hebt van (milde) verkoudheidsklachten, keelpijn en/of verhoging, en koorts (meer dan 38°C). Kom ook niet als iemand in jouw huishouden koorts (meer dan 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van andere bezoekers en gun elkaar de ruimte.
 • Was regelmatig je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog. Papieren zakdoekjes gooi je weg in de prullenbakken.
 • Houd je aan de regels op ons park en volg eventuele instructies op van onze medewerkers.
 • Kom bij voorkeur met eigen vervoer, niet met het openbaar vervoer.
 • Koop vooraf een online parkeerkaart via de link in je bevestigingsmail.
 • Betaal zo veel mogelijk contactloos met pin of mobiele telefoon.

1,5 meter babydolfijn

Volg Dolfinarium
op social media!

Dolfinarium

Reserveer jouw bezoek!

Reserveer nu jouw bezoek voor seizoen 2021 en ontdek de wondere waterwereld van héél dichtbij!

Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Op dit moment: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C