De verzorging van onze dieren en dierenwelzijn

Het welzijn van onze dieren heeft onze hoogste prioriteit. Het Dolfinarium besteedt veel aandacht aan onderzoek en we zoeken voortdurend naar manieren om onze kennis te delen. Dankzij de informatie die we de afgelopen 50 jaar hebben opgedaan kunnen we bijdragen aan de algemene kennis over zeedieren en hun welzijn in parken én in de natuur.

Het Dolfinarium wordt regelmatig getoetst op de naleving van de wetgeving omtrent het houden van dieren. Zo is het Dolfinarium actief lid van vakorganisatie E.A.A.M. (European Association for Acquatic Mammals) en dragen wij bij aan internationale samenwerking om de criteria voor het houden van zeezoogdieren, het organiseren van kennisvermeerdering en het delen van de kennis nog beter vorm te geven.

Mentale uitdaging van onze dieren is wat wij noemen het spelen met dieren. De verzorgers staan 24 uur per dag en 7 dagen per week vol passie voor onze dieren klaar. Alle uitdagingen die onze dierenverzorgers aan de dieren geven levert veel plezier bij de dieren op. Dit heet ‘verrijking’.

Folgen Sie Dolfinarium
auf Social Media!

Dolfinarium
Volgende show: 13:30 uur - Dolfijnenshow
Jetzt: Actueel weerbeeld als pictogram 22 °C