Lancering BNI Sweelinck in het Dolfinarium

De officiële lancering van het BNI-chapter Sweelinck vindt plaats in Dolfinarium Harderwijk

Vrijdag 12 juli is het zover: het BNI-chapter Sweelinck wordt gehuisvest in Harderwijk. Steeds meer ondernemers ontdekken de professionele netwerkorganisatie BNI en haar voordelen. De organisatie kent dan ook een enorme groei. Dat bewijst de oprichting van alweer een nieuw BNI- chapter in Harderwijk, waar het Dolfinarium ook deel van uit zal maken.

Wat is een BNI-chapter?

BNI staat voor Business Netwerk International (BNI). Deze van oorsprong Amerikaanse aanbevelingsorganisatie is wereldwijd al ruim dertig jaar actief. BNI is een commerciële en professionele netwerkorganisatie die uitgaat van efficiënte mond-tot-mondreclame. Waarom is deze reclame zo efficiënt? Omdat mond-tot-mondreclame de meeste opdrachten oplevert tegen de laagste kosten. Lokale zakenmensen, stuk voor stuk ondernemers die het grote professionele belang inzien van een correcte netwerking, verenigen zich in een BNI-chapter en komen wekelijks op een vast tijdstip bijeen om elkaar zo goed mogelijk te leren kennen om elkaar gericht te kunnen aanbevelen. De filosofie en werkwijze van BNI sluiten hier perfect op aan. “Door het wekelijks samenkomen wordt het netwerk van één ondernemer uitgebreid met het netwerk van alle andere BNI-leden. Hoe meer BNI-leden, hoe groter het netwerk en hoe hoger de zakencijfers”.

Filosofie van BNI

Onder het motto “Geven loont!” bekijken de BNI-leden hoe ze elkaar aan nieuwe opdrachten kunnen helpen, zonder daarbij de “What’s in it for me”-afweging te maken. Elk chapter laat slechts één vertegenwoordiger van een bepaalde beroepscategorie toe om dilemma’s en concurrentie uit te schakelen. Een van de succesfactoren is het onderlinge vertrouwen tussen de BNI-leden. “Niemand introduceert een medelid in zijn eigen netwerk als hij er niet op kan rekenen dat hij degelijk werk aflevert. Uiteindelijk hangt ook je eigen reputatie eraan vast”. Dat wordt meteen een kwaliteitslabel dat de kracht van het BNI-netwerk versterkt.

BNI Sweelinck chapter en het Dolfinarium

Het Dolfinarium heeft altijd een nauwe band gehad met lokale ondernemers. Zo organiseren wij bijvoorbeeld jaarlijks de kerstpakkettenmarkt, waar lokale ondernemers hun producten aanbieden aan werknemers die zelf hun eigen kerstpakket op het Dolfinarium samenstellen. Deze lokale betrokkenheid willen wij graag verder ontwikkelen. Wij geloven erin dat we, door samen ons netwerk te bundelen, mooie stappen zullen gaan maken. Wij zijn er dan ook trots op om onderdeel te zijn van BNI Sweelinck.

BNI Sweelinck start met 25 leden en heeft de ambitie om zeer snel meer dan 35 leden onder zich te hebben. Ben jij ondernemer en wil je BNI leren kennen en de lancering bijwonen? Dan kun jij je aanmelden bij Dave van Klingeren, regiodirecteur Flevoland en Veluwe. Dave is te bereiken per e-mail via [email protected] of telefonisch via 06-52007249.

De lancering vindt plaats in het Dolfinarium op 12 juli van 11:30 tot 14:00 uur. We starten met een feestelijke lunch, waarna de meeting zelf start om 12:00 uur.